Länk till startsidan

Lärare i samhällskunskap, entreprenörskap och organisation & ledarskap

Utbildningsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, gymnasiesärskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Om oss

Polhemskolan, som ligger belägen mitt i centrala Lund, är med sina drygt 2 600 elever en av Sveriges största gymnasieskolor. En skola av vår storlek utgör en dynamisk mötes- och arbetsplats för lärare som brinner för sitt yrke och som vill utvecklas tillsammans med andra.

Elever som söker sig till Polhemskolan kan välja mellan programmen samhällsvetenskap, naturvetenskap, teknik, ekonomi och hantverk (frisör).
Elever med specialintresse för fysik eller matematik kan välja någon av våra spetsutbildningar och för den som vid sidan om gymnasiestudierna vill utvecklas i sin idrott erbjuds både Nationell
Idrottsutbildning (NIU) och Lokalt idrottsgymnasium. På Polhemskolan finns också Språkintroduktion, (introduktionsprogram för ungdomar som nyligen kommit till Sverige).

Läs mer om oss på www.lund.se/polhem

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att undervisa i samhällskunskap, entreprenörskap och organisation & ledarskap samt att vara mentor för en klass på teknikprogrammet. En av kurserna i entreprenörskap riktar sig till de av våra elever som engagerar sig i elevkåren och vårt årliga spex (Pexet). I tjänsten ingår också att leda elever som arbetar med Ung Företagsamhet (UF).

Som lärare på Polhemskolan ingår du i ett arbetslag på ett av våra program och större delen av din undervisningstid ligger inom programmet. Du bedriver undervisning utifrån gällande styrdokument och du deltar i den pedagogiska utvecklingen på skolan.

Vi söker dig som

Du ska ha legitimation i samhällskunskap, entreprenörskap och organisation & ledarskap för gymnasiet.

Vi söker dig som är nyfiken, vågar utmana eleverna och dig själv. Du ska också ha god
samarbetsförmåga och gärna en stor portion humor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

 Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2022-08-08

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-17

Referensnummer

2022/939

Kontaktperson(er)

  • Gunilla Linton, 046-3594274

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?