Länk till startsidan

Chef till engagerat HR-team

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Vi är en samlad avdelning för HR och kommunikation. Totalt är vi nu 25 personer med specialistkompetens inom HR, kommunikation och rekrytering. Vi har nära till skratt och alla bidrar vi till vår positiva stämning i gruppen!

Avdelningens vision är att HR- och kommunikationsperspektivet ska vara en naturlig del i alla processer och beslut och på så vis bidra till att äldre människor och personer med funktionsnedsättningar ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. 

Vi växer och inrättar därför nu en ny roll som chef och ledare för HR-teamet. HR-teamet har uppdraget om verksamhetsnära stöd inom kompetensförsörjning, arbetsmiljö och hälsa, arbetsrätt, lönebildning, anställning, arbetstid och uppföljning. 

Vi söker dig som med mod och handlingskraft vill skapa verkliga och hållbara resultat i samarbete med andra och göra skillnad på riktigt.  Vill du bli vår nya ledare och tillsammans med oss driva HR- och kommunikationsavdelningens arbete framåt? Välkommen till oss!


Arbetsuppgifter
Med förmåga att generera delaktighet hos varje medarbetare, leder du enhetens resurser och aktiviteter inom HR-teamet. Du säkerställer att ni har rätt kunskap, kompetens och utbildning för att möta organisationens behov och framtida utmaningar. Uppdraget innefattar arbetsmiljöansvar, budgetansvar samt personalansvar för tio direktrapporterande medarbetare.(sex HR-partners, två HR-administratörer, en rehabiliteringskoordinator och en förhandlare) 

Rollen är ny och har tillkommit genom förvaltningens utökning av antal medarbetare men även utifrån förvaltningens prioriterade uppdrag inom kompetensförsörjning. Kompetensförsörjningen är för närvarande ett fokusområde tillsammans med god arbetsmiljö och hälsa, relevant kompetens vid varje tillfälle, tydliga och transparenta arbetsvillkor samt motiverande ledarskap och motiverade ledare.

Vi förväntar oss att du fortsätter att utveckla och implementera ett modernt och verksamhetsnära HR-stöd. Du rapporterar till avdelningschefen för HR och Kommunikation och ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med enhetschef för förvaltningens rekryteringsenhet. Inom förvaltningen, Kommunkontoret såväl som vid andra förvaltningar finns kollegor att kroka arm med och ha som stöd och bollplank.

Vi erbjuder en arbetsmiljö med öppenhet, samarbete och humor - vi kan alla ibland "dra det kortaste strået" i vår strävan mot största mervärde för dem vi är till för.

Vår ambition är att rollen ska bidra i förvaltningens arbete att bli en modern och attraktiv arbetsgivare med fokus på förvaltningens största utmaning; kompetensförsörjning.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har Högskole- eller universitetsexamen inom personalvetenskap/beteendevetenskap, 180 hp, eller alternativ examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du ledarskapsutbildning är det meriterande liksom erfarenhet som chef och ledare inom HR-området.

Du har minst 5 års erfarenhet av brett kvalificerat HR-arbete, god kunskap om, och erfarenhet av moderna HR-processer och arbetssätt samt god vana och erfarenhet av att coacha och utbilda chefer och medarbetare inom HR-området. 

Mycket god förmåga att kommunicera på svenska krävs liksom en god digital förmåga. Ditt arbetssätt är strukturerat, du läser in verksamhetens behov genom helhetssyn och agerar med kreativitet och flexibilitet. 

Som ledare är du trygg och stabil, nyfiken och lyhörd med en entusiasmerande förmåga. 

Löpande urval och inledande intervjuer, 2:a intervjuer är planerade till 8 och 9 september.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-08-28

Referensnummer

2022/932

Kontaktperson(er)

  • Johanna Bredmar, HR-chef, 046-3598242
  • Cecilia Persson, Rekryteringskonsult, 046-3596648

Facklig(a) företrädare

  • Vision, vision.lund@lund.se
  • Gregorio Macario, SSR, 046-3598249

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?