Länk till startsidan

Lärare i textilslöjd till Tunaskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Vi är stolta över vår skola. Tack vare att vi är en stor skola ger det oss förutsättningar till en organisation med flexibilitet. På samma gång skapar arbetslagsorganisationen det lilla och trygga.

Tunaskolan är en skola i Lunds östra del med närhet till stadens centrum och goda möjligheter till buss- och tågförbindelser. Skolan är en del av utbildningsområde 6 i Lunds kommun. Tunaskolan består av en F-9 grundskola och 1-9 grundsärskola med tillhörande fritidshem. Inom vårt område finns också Mårtenskolan F-6. Vi är totalt ca 1000 elever och ca 160 personal. I våra byggnader finns även SPSM:s Östervångsskolan, specialskola för döva och hörselskadade elever.

Vi har ett skolledningsteam med en rektor och fem biträdande rektorer.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en lärare i textilslöjd med start höstterminen 2022. I uppdraget som lärare planerar, genomför och utvärderar du undervisningen i linje med läroplanens intentioner. Du planerar verksamheten på ett målorienterat sätt och följer upp, bedömer och dokumenterar elevernas kunskapsutveckling.

Vi söker dig som vill arbeta med elever i grundskola och grundsärskola inom ditt ämne men också ämnesövergripande tillsammans med kollegor.

På skolan finns sex slöjdsalar; tre med inriktning textilslöjd och tre med inriktning trä- och metallslöjd. Alla våra lärare tillhör ett arbetslag som tillsammans arbetar med planering och bedömning. Samarbetet i laget är centralt i vår verksamhet.

Vi söker dig som

Vi söker dig, en kreativ lärare med hög ämneskompetens och som är väl förtrogen med gällande styrdokument.

För att vara aktuell för tjänsten krävs grundskollärarexamen med legitimation i ämnet slöjd. Det är meriterande om du har en utbildning för textilslöjd.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att undervisa i slöjd och en förmåga att kunna se varje enskild elevs behov av utveckling, i förhållande till läroplan och kunskapskrav. Vi ser även gärna att du är intresserad och kunnig inom IT i lärandemiljö och att digitala resurser används som en naturlig del i din undervisning. Vi är en 1 till 1 skola där alla eleverna har en egen chromebook och vi arbetar i Google Workspace for Education.

Du har en positiv människosyn och tror på elevens egen förmåga. Du är motiverad till samarbete med kollegor där utbyte av erfarenheter och kunskaper är fundamentet och där utöver detta, ett gott arbetsklimat och en härlig kollegial samvaro blir resultatet.

Du är en lärare som skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och du har ett tydligt lösningsfokus.

Vi söker dig med ambitionen att förbättra och utveckla verksamheten genom systematiskt, strategiskt och långsiktigt arbete.

Intervjuer kommer att ske i början av augusti, varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2022-08-17 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-31

Referensnummer

2022/929

Kontaktperson(er)

  • Maria Dalholm, biträdande rektor, maria.dalholm@lund.se046-3597659

Facklig(a) företrädare

  • Staffan Släger, LR, staffan.slager@lund.se
  • Janet Ericsson, Lärarförbundet, janet.ericsson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?