Länk till startsidan

Familjebehandlare till Tonårsboendet i Lund

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Tonårsboendet är ett kommunalt HVB-hem för ungdomar mellan 14-20 år beläget i den Östra delen av Lund. HVB-hemmet har 6 platser. Ungdomarna som bor på Tonårsboendet är både killar och tjejer med skiftande anledningar till placering. Tonårsboendet är ett behandlingshem som erbjuder en tydlig vardagsstruktur, en trygg boendemiljö och behandlingspersonal dygnet runt.

Teamet runt ungdomarna består av sex familjebehandlare, två handledare och en samordnare.
Familjebehandlarna arbetar dag, kväll och helger. Handledarna arbetar sovande natt. Samordnaren arbetar dagtid med bland annat ansvar för den dagliga driften för boendet. Inom teamet finns olika arbetslivserfarenheter och utbildningsbakgrund för att på bästa sätt matcha behoven hos ungdomarna.

Arbetet på Tonårsboendet utgår ifrån gällande lagstiftning. Teamet arbetar med miljöterapeutiskt inriktning utifrån en systemisk grund med individuell planering för varje ungdom. Dokumentation sker i Journal Digital.

Arbetsuppgifter

I rollen som familjebehandlare har du utökat ansvar för några av ungdomarna på boendet tillsammans med en annan kollega. Tillsammans med ungdomen planerar och genomför ni behandlingsarbetet utifrån systemteoretiska och sociala inlärningsteoretiska grunder. En nära samverkan med ansvarig socialsekreterare samt andra viktiga aktörer krävs för att ungdomarna ska få sina behov tillgodosedda på bästa sätt. Ungdomarnas delaktighet i sin behandling är viktig och familjebehandlarna har i uppdrag att säkerställa att detta sker.

För att du ska trivas, utvecklas och samtidigt göra ett bra arbete är vi noga med att
• Erbjuda ett tillgängligt och kompetent team med möjlighet till bra introduktion
• Stå för ett tydligt barnperspektiv
• Tillgodose behovet av löpande kompetensutveckling och handledning
• Värna om ett välfungerande samarbete med olika aktörer kring barnen och ungdomarna som skola, sjukvård, polis, fritidsaktörer och övriga delar inom socialtjänsten
• Arbeta två och två i våra ärenden
• Att ta tillvara på din kompetens och erfarenheter
• Att vi gemensamt bidrar till en glad och nyfiken stämning på arbetsplatsen

I övrigt är vi ett team som gärna arbetar i dialog med varandra. Det finns alltid hjälp att tillgå, både från kollegor och från arbetsledare. Både erfarna och nyare medarbetare ska känna att de kan göra ett gott arbete. Alla medarbetare uppmuntras att delta i utvecklingsfrågor och att bidra till hög kvalitet i vår verksamhet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har socionomexamen eller har utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Som medarbetare på Tonårsboendet får du möjlighet att använda dig av dina kunskaper på ett direkt sätt i nära samarbete med ungdomarna, kollegor och samverkanspartners. Vi ser det som meriterande om du har vidareutbildningar inom systemteori, FFT(Funktionell familjeterapi) alternativt annan nätverksmetodik, MI(Motiverande samtal), KBT (Kognitiv beteende terapi) eller utvecklingspsykologi. Ytterligare meriterande kompetens är inom NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och erfarenhet att ha arbetat med unga med denna funktionsvariation.  Vidare krävs det att man har arbetat med målgruppen gärna inom HVB eller öppenvård. I uppdraget ingår även sysslor som matlagning, städning, trädgårdsarbete samt roliga aktiviteter både tillsammans med ungdomarna och med sina kollegor.

Vi lägger vikt vid att du är en person som kombinerar ditt engagemang med en lugn framtoning och förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Samtidigt har du en beredskap att vara flexibel utifrån verksamhetens och ungdomarnas behov. Utifrån målgruppen vi arbetar med krävs det att du är nyfiken, uthållighet, pedagogisk och positiv.

Vi ser gärna att du enkelt kan kommunicera både genom digitala kanaler och vid fysiska möten samt har vana av att dokumentera i Journal Digital.

B-körkort är ett krav samt utdrag från belastningsregistret.

Känner du igen dig i vår beskrivning? Vill du bli en del av vårt kompetenta team?
Välkommen med din ansökan senast den 2022-07-17!

 

Vi erbjuder dig

Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi kan komma att kalla till intervju löpande under ansökningstiden.

För anställning avseende barn och unga krävs uppvisande av utdrag från polisens belastningsregister. Du kan med fördel beställa det redan nu via polisens hemsida.
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

 Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: September 2022

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-17

Referensnummer

2022/902

Kontaktperson(er)

  • Christina Schoug, Enhetschef, 046-3592447
  • Olaf Wulf, Samordnare, 046-3599693

Facklig(a) företrädare

  • Anna Nilsson, Vision, 0463595130
  • Gregorios Macario Hernandez, 046-3598249

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?