Länk till startsidan

2 Arbetsterapeuter till Sysselsättningsenheten, Socialpsykiatri

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss
Sysselsättningsenheten är mitt i en spännande utvecklingsprocess som innebär att vi kan erbjuda hela kedjan av meningsfull sysselsättning med återhämtning i fokus. Enheten består av Arbetscentrum som är individanpassad meningsfull sysselsättning i grupp, möjlighet till praktik och volontärarbete i Framsteget , stöd till arbete och studier enligt IPS och arbetsterapeutiska interventioner. 

Det arbetsterapeutiska teamet är en del av sysselsättningsenheten under socialförvaltningen. Tillsammans med övriga enheten erbjuder vi stöd och insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning. Det arbetsterapeutiska teamet består av fyra personer där en medarbetare nu väljer att gå vidare till nya utmaningar. Vi passar då också på att utöka vårt team och söker därför två nya kollegor.

Arbetsuppgifter
Arbetsterapeuternas uppdrag är att erbjuda personer med psykiska funktionsnedsättningar arbetsterapeutiska interventioner som exempelvis stöd och struktur i vardagen för att möjliggöra daglig aktivitet för brukaren. Arbetsterapeuternas huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra funktionsbedömningar samt att prova ut och förskriva kognitiva hjälpmedel. En viktig del av arbetet är att samverka med brukarens individuella nätverk samt bistå handläggare, boendestöd, särskilt boende och IPS -verksamheten med bedömningar inför olika stöd och behandlingsinsatser. Alla insatser utgår från individens specifika behov och den enskilde ska aktivt uppmuntras att medverka kring utformningen av planerade insatser. De nivåanpassade insatserna grundas utifrån validitetssäkrade arbetsterapeutiska instrument och metoder. Arbetet utförs enskilt med tillgång till stöd av teamet. Merparten av besöken görs i brukarens hem.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, gärna med tidigare erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen.

För det ena uppdraget söker vi dig som är arbetsterapeut, kanske nyexaminerad och därmed vill skaffa dig de första erfarenheterna som arbetsterapeut. Eller så har du redan erfarenhet av att arbeta med målgruppen samt erfarenhet av att förskriva kognitiva hjälpmedel samt utförande av funktionsbedömningar. Exempel på  instrument vi använder är Min Mening. 

För det andra uppdraget, som har sin bas på Arbetscentrum, söker vi dig som är arbetsterapeut och har förvärvat erfarenhet av målgruppen samt erfarenhet av att använda bedömningsinstrumenten baserade på MOHO, exempelvis AWP, AWC, WRI, WEIS, DOA. Du behöver även ha erfarenhet av  att förskriva kognitiva hjälpmedel. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att dokumentera i Procapita.

För att du ska trivas, utvecklas och samtidigt göra ett bra arbete tror vi att du:
- brinner för att jobba med människor 

- ser det som en självklarhet att samarbeta med brukarens nätverk 

- använder din kreativitet för att hitta bästa möjliga lösningar för brukaren

- har ett självständigt arbetssätt

- kan själv lyfta fram förbättringsområden och ta initiativ till utveckling

Du har en god nivå i svenska språket, såväl muntligt som skriftligt.

Vi erbjuder dig:

För att lyckas i ditt uppdrag erbjuder vi dig kontinuerlig handledning. Vi arbetar på flexavtal vilket ger dig större utrymme att bestämma över dina arbetstider. 

Vi månar om varandra, vår arbetsmiljö och vår hälsa och vi har friskvårdsbidrag, som vi gärna ser att du nyttjar. Här kan du läsa mer om vad Lunds kommun erbjuder dig som anställd: Förmåner för dig som medarbetare

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

 

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-16

Referensnummer

2022/897

Kontaktperson(er)

  • Pernille Brabrand, 046-3595493

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?