Länk till startsidan

Stödassistent till Kalkgränden inom Boende LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Vi söker en stödassistent till vår enhet på Kalkgränden. Enheten riktar sig mot LSS, men är också utförare av vissa HSL-insatser. Här arbetar vi med att skapa en fungerande vardag för personer inom PK1 med utvecklingsstörning och/eller autismspektrumtillstånd samt neuropsykiatrisk funktionsnedsättning med beteende som kan skapa problem i vardagen.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består i att ge de boende individuellt stöd i deras dagliga livsföring genom att arbeta tydliggörande, ge personerna en förutsägbarhet och skapa en struktur i personernas vardag.

Tillsammans med övrig personal kommer du att planera, utföra och följa upp olika arbetsuppgifter såsom stimulera till fritidsaktiviteter och delaktighet i samhället efter individuellt satta mål. Det ingår även dokumentation och administrativa arbetsuppgifter.

För att lyckas med uppdraget behöver du vara lyhörd för de boendes individuella behov, önskemål och resurser. Vara öppen för nya idéer, initiativrik, flexibel, ha ett lågaffektivt bemötande, förmåga att arbeta långsiktigt och ha mycket god samarbetsförmåga.

Stor vikt läggs vid erfarenhet av målgruppen samt socialpsykiatri. 

Kvalifikationer

  • Omvårdnadsprogrammet med psykiatriinriktning, KY-utbildning inriktning socialpsykiatri, fritidsledar-, socialpedagog- eller annan lämplig utbildning är ett krav.

  • Erfarenhet av personer inom autismspektrum och/eller personer med psykisk funktionsnedsättning är ett krav.

  • Erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt lösningsfokus är en merit. 

  • Du skall vara ansvarstagande och ha ett positivt tänkande samt ha ett tydligt pedagogiskt förhållningssätt. 

  • B-körkort erfordras.

I denna rekrytering arbetar vi löpande så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta i Lunds kommun gå in via länken.
Att arbeta i Lunds kommun

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 15 augusti eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-07

Referensnummer

2022/896

Kontaktperson(er)

  • Katarina Malmborg, enhetschef, 046-3596253
  • Cecilia Boll Segersteén, rekryteringskonsult, 046-3596596
  • Ludvig Oldbring, rekryteringskonsult, 046-3596536

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?