Länk till startsidan

Elevassistent 100%, Vårfru-/Apelskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Centralt belägen i den expanderande Öresundsregionen ligger Lund som är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 117 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Lund har alltid varit innovatörernas och nytänkarnas stad. Med det största och ledande universitetet i Öresundsområdet, forskningsbyn Ideon och ett aktivt kulturliv är Lund en tyngdpunkt i regionen.

Apel- och Vårfruskolan är F-6 skolor med fritidshem som ligger centralt belägna i Lund. Det som karaktäriserar skolorna är att vi har höga förväntningar på våra elever och medarbetare, vi värnar om arbetsro och trygghet och vi vill ge våra elever bästa tänkbara grund att stå på inför framtiden. Vi erbjuder fritidshem till våra elever.

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barnens fantasi och tro på sin egen förmåga och vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb – vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Här kan du läsa mer om våra skolor:

https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/grundskolornas-sidor/varfruskolan/

https://lund.se/forskola-och-skola/grundskola/grundskolor-i-lund/apelskolan

Arbetsuppgifter

Vårfruskolan söker nu en elevassistent till vår verksamhet.

Vi söker dig som vill ta aktiv del i verksamhetens och elevernas utveckling, är positiv, tydlig, initiativrik, är en god förebild och tycker om att arbeta med barn och ungdomar. Det praktiska arbetet sker i arbetslag med lärare/förskollärare och fritidspedagoger, men även tillsammans med övriga pedagoger, vaktmästare, bespisningspersonal och eventuellt andra elevassistenter på skolan.

Elevassistentens arbetsuppgift är att stödja eleven under skoldagen samt i fritidsverksamheten, både i lärmiljöerna och i det sociala samspelet. Vid behov agerar elevassistenten språkrör mellan elev och omgivning samt som ett hjälpande jag till eleven under hela verksamhetsdagen.

I arbetsuppgifterna ingår det även att ha samverkan mellan skola/fritidshem och hemmet. Elevassistenten ska bidra till att skapa de bästa förutsättningarna för elevernas lärande.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har passande utbildning som exempelvis barnskötarutbildning, elevassistentutbildning, stödpedagogutbildning, barn- och fritidsprogrammet, vård eller omsorgsprogrammet med inriktning funktionsnedsättningar. Erfarenhet av arbete med barn och unga med utvecklingsstörning, tilläggsdiagnoser samt extraordinära behov är ett krav. Arbete med kompensatoriska hjälpmedel, alternativa och digitala verktyg såsom bildstöd, pekkartor, TAKK (tecken som stöd), iPads och datorer är meriterande.  

Du behöver ha god förmåga att arbeta både i team och självständigt. Du är trygg, stabil och samtidigt flexibel. Vi förväntar oss att din samarbetsförmåga och förmåga till relationsskapande är god och att du är lyhörd och ödmjuk inför våra elever och kollegor.

Då är du den personen vi söker!

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig därför att inkomma med din ansökan så snart som möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 220810

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-04

Referensnummer

2022/892

Kontaktperson(er)

  • Daniel Rooth, biträdande rektor, 046-3596029

Facklig(a) företrädare

  • Kommunal, lund-staffanstorp.skane@kommunal.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?