Länk till startsidan

Biträdande rektor till Östratornskolan 7-9 i Lund

Barn- och skolförvaltning

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Östratornskolan är en 4-9-skola i östra Lund. Skolan har ca 580 elever och ca 80 medarbetare. Högstadiet har till hösten fyra paralleller och ca 360 elever. Våra elever har ett stort engagemang i utbildningen och är studiemotiverade. Östratornskolan är en skola med goda förutsättningar och goda resultat. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla mår bra och utvecklas. Det finns en stor samhörighet inom skolan och vi trivs tillsammans.

På Östratornskolan arbetar vi i en positiv, transparent organisation där medbestämmande och ansvar går hand i hand. Vi vill genom kollegialt lärande och gemensamma mål möta varje elev och medarbetare där den är och tillsammans skapa förutsättningar för lärande. Vårt kvalitetsarbete pekar ut riktningen och skapar förutsättningar och möjligheter för alla elever att nå längt. Vi arbetar tillsammans för en uppmuntrande och tillåtande kultur där vi gläds åt varandras framgångar och stöttar varandra i motgångar.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som biträdande rektor 7-9 leder du, tillsammans med biträdande rektor för 4-6, verksamheten på Östratornskolan. I ledningsteamet som leds av rektor ingår biträdande rektorerna även för Munspelet F-3 och Flygelskolan F-3.

I uppdraget som biträdande rektor ingår bland annat:

  • elevansvar
  • personalansvar
  • pedagogisk utveckling
  • elevhälsofrågor
  • kompetensutveckling
  • ansvar för arbetsmiljö
  • ekonomi och budgetansvar

På uppdrag av rektor kan du komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag. Du är underställd rektor och har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar och arbetar för att uppnå gemensamt uppsatta mål. 

Du förväntas följa upp elevernas resultat samt leda, stödja och kompetensutveckla dina medarbetare.

Du kommer att driva, utveckla och följa upp verksamheten i det systematiska kvalitetsarbetet tillsammans med teamet.

I ditt arbete kommer du att ha stöd från rektor, utbildningschef, administrativ chef samt skolledarkollegor inom utbildningsområdet. Förvaltningens stabsfunktioner bl.a. inom HR, Kommunikation och Myndighet finns också som stöd i arbetet.

Som skolledare vid Barn- och skolförvaltningen i Lund ges du goda möjligheter till kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte i form av olika chefsforum samt både interna och externa utbildningar. Som ett led i att främja en god hälsa erbjuder vi friskvårdsbidrag som vi hoppas du vill ta del av.

Vi söker dig

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom pedagogik och som har lärarlegitimation. Att du har erfarenhet av högstadiet är viktigt. Meriterande är erfarenhet av tjänsteplanering och schemaläggning.

Du har erfarenhet av att arbeta som skolledare där verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar ingått. Du är väl förtrogen med de styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten.

Vi söker dig som med din kompetens och ditt engagemang vill och kan bidra till skolans utveckling. Elevernas möjlighet att utvecklas mot målen är vår högsta prioritet. Du har en viktig roll i nära samverkan med engagerad personal och våra härliga elever. Alla elevers rätt till undervisning i en motiverande lärmiljö är viktiga för dig, liksom inkluderande värdegrund. Du har en helhetssyn på vad som främjar elevers lärande och utveckling. Du ser det som självklart att skolan är en del av samhället och du provar och använder tillgängliga digitala verktyg.

Du uppfattas som trygg i ditt ledaruppdrag och du leder och motiverar för att effektivt nå gemensamma mål. Din förmåga att samarbeta och samverka är god och du är tydlig och transparent i din kommunikation. 

För att trivas och utvecklas i uppdraget behöver du ha förmågan att se möjligheter i förändringar och att lösa problem som uppstår på ett sätt som leder arbetet vidare. Du måste både kunna arbeta självständigt och ta ansvar i uppdraget t.ex. genom att prioritera bland arbetsuppgifter och skapa förutsättningar för din egen arbetssituation. Att du bidrar till ett gott teamsamarbete, samt ha förmåga att fatta beslut med gott omdöme är självklart. 

Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och att du är van att arbeta med olika typer av verksamhetssystem, digitala pedagogiska program, schemaprogram, Office-paketet och Google drive.

Om du tycker tjänsten verkar intressant och utmanande är du mycket välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Vi kommer att genomföra löpande intervjuer.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1/8 eller snarast

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-10

Referensnummer

2022/873

Kontaktperson(er)

  • Ann-Marie Jannesson Elias, rektor, 046-3597241

Facklig(a) företrädare

  • Jonas Håkansson, LR, jonas.hakansson2@lund.se
  • Håkan Bengtsson Diurlin, Skolledarförbundet, hakan.bengtssondiurlin@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?