Länk till startsidan

Handledare inom Socialpsykiatri Stöd i boende Norr

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Välkommen till oss, vi erbjuder dig ett spännande och varierat arbete i ett härligt gäng!

Hos oss får du ett varierat, självständigt och viktigt arbete med de lundabor som har en allvarlig och varaktig psykisk funktionsnedsättning. Vi följer målgruppens utveckling och ger dem stöd i sin återhämtning. Genom att erbjuda ett individuellt och elastiskt stöd med insatser med hög tillgänglighet, delaktighet och medbestämmande ger vi dem förutsättningar att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.   

I enheten Stöd i boende norr ingår boendestöd, samt gruppbostäderna Sakförarevägen och Häradsvägen. Som medarbetare hos oss arbetar du både i boendestödet och på något av våra boenden. Hos oss bor 6 brukare på Sakförarvägen och 14 brukare på Häradsvägen.
Vi ger även stöd till ca 50 personer som bor i eget boende. Som handledare på Sakförarevägen har du sovande jour som en del i ditt tvättstugeschema som löper om fem veckor. Handledare på Häradsvägen arbetar på tvättstugeschema om åtta veckor mellan 7.00-21.00. Verksamheten har vaken nattpersonal och arbetar i boende och kan ge telefonstöd till brukare med boendestöd under natten. Socialpsykiatrin är ett verksamhetsområde som utvecklas mycket för att kunna möta lundabornas behov på bästa sätt. Vi hoppas att du vill vara med och hjälpa oss att bli ännu bättre.  Vi söker 2 Handledare, en till Sakförarevägen och en till Häradsvägen.

Arbetsuppgifter

Att ge brukare individuellt stöd i den dagliga livsföringen och dess aktiviteter. Arbetet är flexibelt, dels inne på särskilt boende, men också ute i områdets boendestöd. I möjligaste mån planerar du ditt arbete tillsammans med den person du stöttar. Du förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag. Du kommer att motivera och stötta kring olika aktiviteter och samverka med dina kollegor kring varje brukare. Läkemedelshantering ingår i ditt arbete hos oss.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har YH utbildning med inriktning socialpsykiatri, socialpedagog, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser gärna att du har utbildning i återhämtningsinriktat förhållningssätt, samt utbildning i ESL (Ett självständigt liv).
Du har erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen och är förtrogen med arbetet som handledare i socialpsykiatri. Erfarenhet från arbete med personer med psykisk funktionsvariation och/eller missbruk samt åldersrelaterad somatisk samsjuklighet är meriterande. Du är van vid socialdokumentation och gärna kunskaper om dokumentationsprogrammet ProCapita IFO.
Vi söker dig som är initiativtagande, stabil och har god samarbetsförmåga.
Du är en relationsskapare med stor empatisk förmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-11

Referensnummer

2022/866

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

  • Lars Öst Vision, 046-3595577

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?