Länk till startsidan

Förskollärare till Tågets och Stormhattens förskolor

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Välkommen till förskolorna Tåget och Stormhatten i Stångby!

På våra två förskolor lägger vi stor vikt vid de pedagogiska lärmiljöerna inne såväl som ute. Vi strävar efter att de ska vara stimulerande, utvecklande och föränderliga. Förskolorna är Grön flagg certifierade och arbetar med hållbar utveckling som fokusområde. Prioriterade områden är lärmiljöer, språkutveckling och digitalisering.

Just nu söker vi förskollärare som delar vår människosyn och syn på det kompetenta barnet vilket innebär:

-Det inkluderade barnet som tillåts prova sina förmågor, kunskaper och färdigheter i en tillgänglig miljö.
-Det nyfikna barnet som genom sin fantasi och kreativitet prova idéer och finner lösningar.
-Det aktiva och lekfulla barnet som ser glädje i att röra sig.
-Det delaktiga barnet som genom olika val har möjlighet att påverka sin vardag.
-Det självständiga barnet som i samspel med andra vill, vågar och kan.
-Det ansvarstagande barnet som tar hand om både sin förskolemiljö och tar ansvar för handlingar gentemot sena medmänniskor.

Vi kan erbjuda dig:
- en tydlig organisation och struktur där syftet är att gemensamt utveckla verksamheten för att möta barnens samt ge dem goda förutsättningar för att kunna möta framtidens förväntningar.
- ett tillåtande arbetsklimat där du i vardagen får möjlighet att utmanas samtidigt som du får ett gott stöd av kollegor och ledning.
- att vara med och utveckla en mångfald av kreativa lärmiljöer där barnen har möjlighet till inflytande och delaktighet såväl i inomhus- som i utomhusmiljön.
- möjlighet att i samtalsgrupper få arbeta med bedömning för lärande
- en tydlighet kring vårt systematiska kvalitetsarbete, där det finns tid för uppföljning, utvärdering och utveckling genom återkommande reflektion i olika former.


Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för att leda och utveckla den pedagogiska undervisningen tillsammans med dina kollegor och arbetar med nationella och lokala styrdokument som grund.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och önskar att arbeta i storarbetslag med flera förskollärarkollegor runt dig. Vi lägger stor vikt vid samarbete och kollegialt lärande. Du vill vara en medskapare, där ditt förhållningssätt, din delaktighet och ditt engagemang gör skillnad i barnens vardag. Du skapar möten i vardagen där möjligheten till utmaning och utveckling för barnen kan ske genom att du utgår ifrån deras behov, intressen, tankar och åsikter.

Du är intresserad av att följa utvecklingen och möta dess utmaningar i ett föränderligt samhälle. Erfarenhet av arbete med digital dokumentation kring uppföljning, utvärdering och utveckling är meriterande. 

Vi har siktet inställt på hög kvalitet i vårt uppdrag och att ha kul tillsammans på vår arbetsplats. Varmt välkommen med din ansökan redan idag.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-10

Referensnummer

2022/862

Kontaktperson(er)

  • Kristina Malmquist, rektor, 0463595141

Facklig(a) företrädare

  • Johanna Rahm, Lärarförbundet, 046-3598114
  • Stephanie Ström, Lärarförbundet, 046-3598011

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?