Länk till startsidan

Förstelärare till Backaskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Skolorna i Lund är en del av Lunds kommuns barn- och skolförvaltning. Verksamheten genomsyras av ett helhetsperspektiv där ledning och medarbetare gemensamt strävar efter att ge alla barn och elever de bästa förutsättningarna för att lära och utvecklas tillsammans under hela skoltiden. Våra medarbetares hälsa och trivsel är också viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum.

Backaskolan är en F-3 skola med ca 385 elever som ligger på Norra Fäladen i Lund.  Skolan har en fantastisk utemiljö vid foten av St Hansbackar och under vår verksamhet använder vi utemiljön med våra ekobaser. På skolan finns även ett skolbibliotek i världsklass. Vi söker dig som med din kompetens och engagemang vill och kan bidra till skolans utveckling. Du får en viktig roll i nära samverkan med engagerad personal och härliga elever.

Arbetsuppgifter

  • vara särskilt kvalificerad för undervisning
  • ha arbetsuppgifter som i allt väsentligt består av undervisning och därtill hörande uppgifter
  • se alla elevers behov, och få alla elever att anstränga sig mer så att elevernas resultat förbättras
  • kunna anpassa undervisningen efter elevernas förutsättningar och i samband med detta tillämpa mångfald av metoder och arbetssätt i syfte att förbättra elevernas studieresultat.

  • vara intresserad av att delta i utvecklingsprojekt som leder till bättre studieresultat
  • kunna kommunicera och samarbeta med såväl elever, föräldrar som kollegor
  • vara intresserad av att utveckla sin egen och andras professionalism

Som förstelärare ansvarar du för utvecklingsarbetet med utgångspunkt i identifierade utvecklingsområden i samarbete med skolledningen. Du tar ett övergripande ansvar för att leda och följa upp det gemensamma arbetet genom vårt systematiska kvalitetsarbete. Initiera pedagogiska samtal, initiera och leda projekt i syfte att förbättra undervisning

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig att undervisa i åk F-3. Du ska ha god erfarenhet av arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Vidare har du visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

Du som ansöker som förstelärare ska i din ansökan motivera hur du arbetar med din egen professionsutveckling. Beskriv hur du kan bidra till andras professionsutveckling, hur du vill  bedriva systematiskt kvalitetsarbete och bidra till skolan kvalitetsutveckling. Beskriv hur du tänker ta dig an uppdraget och ge gärna konkreta exempel baserat på din erfarenhet. Målet är en ökad måluppfyllelse i det nationella uppdraget.

Vi tillämpar löpande urvalsarbete, så varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 20220801

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-17

Referensnummer

2022/832

Kontaktperson(er)

  • Linda Johansson, 046-3594255

Facklig(a) företrädare

  • Henrik Svensson, LR, henrik.svensson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?