Länk till startsidan

Förskollärare

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Välkommen till förskolorna Vildanden och Fågel Blå på natursköna väster i Lund. Hållbar utveckling är en stor del av vår verksamhet. Vi har Grön flagg-certifiering och arbetar varje år gemensamt med prioriterade utvecklingsmål i samarbete med Håll Sverige rent och Naturskolan. För tillfället arbetar vi med Rörelse och hälsa samt att Utveckla våra lärmiljöer, inomhus som utomhus.


På Vildandens förskola har vi fyra avdelningar, varav en av avdelningarna har uteprofil. På Fågel Blå har vi fem avdelningar. Hos oss får barnen uppleva naturens möjligheter till lek, utforskande och utmaningar i den dagliga utevistelsen. Vi arbetar för att skapa en naturlig koppling mellan utemiljö och innemiljö genom ett övergripande och inkluderande förhållningssätt. 

Vårt mål är att vara förskolor där barn och vårdnadshavare ska känna trygghet och gemenskap. Vi har en helhetssyn på barns utveckling och lärande, vi utgår alltid från det enskilda barnet i relation till barngruppens behov och intressen. 

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Du leder och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Vi söker sig som har hög digital kompetens där du arbetar med dokumentation kring uppföljning, utvärdering och utveckling. Du har ett särskilt ansvar för undervisningen, och arbetar med läroplanen som bas utifrån varje barns kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Vi vill gärna att du bidrar med engagemang, kreativitet och ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. 

 För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde:

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-05

Referensnummer

2022/808

Kontaktperson(er)

  • Bo Persson, biträdande rektor, 046-3599221
  • Natalie Cole, samordnare, 046-3597699

Facklig(a) företrädare

  • Lärarförbundet, lararforbundet@lund.lararforbundet.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?