Länk till startsidan

Lärare textilslöjd 4-6 till Nyvångskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om arbetsplatsen

Nyvångskolan F-9 tillhör utbildningsområde 6 i Lunds kommun och ligger centralt i natursköna Dalby. Skolan har ca 900 elever, 140 anställda, fyra fritidshemsavdelningar för elever i åk F-3 och en fritidsklubb för elever i åk 4-6 samt grundsärskola åk 6-9. Skolbyggnaderna är omgivna av grönytor med mycket träd, buskar och gräsmattor där eleverna varje dag har möjlighet att leka och idrotta både på sina raster och på schemalagda rörelsepass. 

För oss på Nyvångskolan är det viktigt att eleverna känner lust att lära och inflytande över sitt eget lärande, under skoltid såväl som i fritidshemmet. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och vi arbetar mycket med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa. 

Nyvångskolans övergripande utvecklingsarbete fokuserar på Skola för hållbar utveckling och att tillgängliggöra lärmiljön för alla våra elever och genom detta skapa bästa möjliga förutsättningar för delaktighet, lärande och trygghet. Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans kollegiala utvecklingsarbete. Nya tankar och perspektiv är alltid välkomna och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling. 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en lärare i textilslöjd för undervisning i åk 4-6, med start HT- 2022. I uppdraget som lärare planerar, genomför och utvärderar du undervisningen i linje med läroplanens intentioner. Du planerar verksamheten på ett målorienterat sätt och följer upp, bedömer och dokumenterar elevernas kunskapsutveckling. Du kommer ingå i ett arbetslag med andra lärare. Du kommer även ha en närmsta kollega där ni tillsammans kan ansvara för planering av undervisningen och med att stärka kvalitén på slöjdundervisningen.

Det finns möjlighet att arbeta tematiskt och ämnesövergripande med elevinflytandet i fokus. Undervisningen bedrivs i helt nyrenoverade, fräscha och ändamålsenliga lokaler som gynnar samarbetet mellan trä/metall och textil.

Vi söker dig som

För att vara aktuell för tjänsten krävs grundskollärarexamen med legitimation i ämnet slöjd för avsedda årskurser. Det är meriterande om du har en utbildning för trä- och metallslöjd.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att undervisa i slöjd och en förmåga att kunna se varje enskild elevs behov av utveckling, i förhållande till läroplan och kunskapskrav. Vi ser även gärna att du är intresserad och kunnig inom IT i lärandemiljö och att digitala resurser används som en naturlig del i din undervisning. Vi är en 1 till 1 skola där alla elever i åk 4-6 har en egen chromebook och vi arbetar i Google Workspace for Education.

Du är en tydlig och trygg ledare i klassrummet som tycker att relationer är viktiga och du arbetar aktivt med att hitta olika vägar för att skapa engagemang och delaktighet bland dina elever. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du har väl fungerande relationer med såväl elever som vårdnadshavare.

Som person är du driven, positiv, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor men trivs även med att arbeta självständigt. 

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 22-08-09

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-07-04

Referensnummer

2022/801

Kontaktperson(er)

  • Fredrika Bauer, biträdande rektor, fredrika.bauer@lund.se

Facklig(a) företrädare

  • Petra Tufvesson, LR, petra.tufvesson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?