Länk till startsidan

Förstelärare till Oskarskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Oskarskolan är en liten skola med totalt 70 elever fördelat på F-3 som ingår i Lerbäckskolan/Oskarskolans rektorsområde i centrala Lund. Totalt har vi cirka 900 elever och cirka 120 personal. Både Lerbäckskolan och Oskarskolan är två välfungerande enheter med goda förutsättningar och resultat samt låg personalomsättning eftersom vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas. Oskarskolan är en lugn och trygg skola. Våra elever får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina erfarenheter och förmågor. All utbildning utgår från styrdokumenten och bygger på forskning och beprövad erfarenhet. Genom kollegialt lärande utvecklar vi professionen på både fritids och skola.

Arbetsuppgifter

Som förstelärare förväntas du 

  • vara särskilt kvalificerad för undervisning
  • ha arbetsuppgifter som i allt väsentligt består av undervisning och därtill hörande uppgifter 
  • se alla elevers behov, och få alla elever att anstränga sig mer så att elevernas resultat förbättras
  • kunna anpassa undervisningen efter elevernas förutsättningar och i samband med detta tillämpa mångfald av metoder och arbetssätt i syfte att förbättra elevernas studieresultat
  • vara intresserad av att delta i utvecklingsprojekt som leder till bättre studieresultat
  • kunna kommunicera och samarbeta med såväl elever, föräldrar som kollegor
  • vara intresserad av att utveckla sin egen och andras professionalism
  • vara arbetslagsledare

Som förstelärare ansvarar du för utvecklingsarbetet med utgångspunkt i identifierade utvecklingsområden i samarbete med skolledningen. Du tar ett övergripande ansvar för att leda och följa upp det gemensamma arbetet genom vårt systematiska kvalitetsarbete. 

Initiera pedagogiska samtal, initiera och leda projekt i syfte att förbättra undervisningen, omvärldsbevaka, coacha andra lärare eller ansvara för introduktion av nyanställda. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig att undervisa i åk F-3. Du ska ha god erfarenhet av arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Vidare har du visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen.

Du som ansöker som förstelärare ska i din ansökan motivera hur du arbetar med din egen professionsutveckling. Beskriv hur du kan bidra till andras professionsutveckling, hur du vill bedriva systematiskt kvalitetsarbete och bidra till skolan kvalitetsutveckling. Beskriv hur du tänker ta dig an uppdraget och ge gärna konkreta exempel baserat på din erfarenhet. Målet är en ökad måluppfyllelse i det nationella uppdraget.

Vi tillämpar löpande urvalsarbete, så varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön, ange gärna löneanspråk i din ansökan
Tillträde: 2022-08-10

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-06-13

Referensnummer

2022/721

Kontaktperson(er)

  • Malin Richardsson Svensson, biträdande rektor, 046-3597112

Facklig(a) företrädare

  • Johan Olsson, Lärarförbundet, johan.olsson2@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?