Länk till startsidan

Familjerådgivare

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Familjerådgivningen i Lund är en del av Socialförvaltningen. Verksamheten bedrivs i samverkan med fem kommuner i mellersta Skåne. I verksamheten arbetar 10 familjerådgivare och en administratör samt enhetschef. Arbetet bedrivs i lokaler i centrala Lund.

Som familjerådgivare får du regelbunden handledning och introduktion. Vi tillämpar flextid och har friskvårdsbidrag. För oss är mångfald viktigt och vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp.

Arbetsuppgifter

I arbetet som familjerådgivare arbetar du med samtal, i huvudsak med samlevande par som har relationsproblem. Det kan handla om kommunikationssvårigheter, konflikter eller akuta kriser. Det rör sig ofta om behandlande samtal med terapeutisk inriktning, men samtalen kan även vara av klargörande och pedagogisk karaktär. Samtalen äger som regel rum fysiskt men kan även ske digitalt.

En del par vill få hjälp att förbättra och behålla sin samlevnadsrelation, andra vill få hjälp att separera på ett bra sätt för barnens skull eller få stöd i att klargöra om samlevnaden ska fortsätta eller inte.

Som familjerådgivare utför du ett varierat och viktigt arbete. Familjerådgivningen har en mycket viktig förebyggande betydelse i relation till individers psykiska hälsa och barns uppväxtvillkor. Det är centralt att barnens perspektiv och behov hålls levande i samtalen med de vuxna.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande samt har grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1). Det är viktigt att du har erfarenhet av kvalificerat samtalsinriktat behandlingsarbete. Du behöver vara flexibel, ha god samarbetsförmåga och ha lätt för att skapa goda relationer.

Förutom goda kunskaper i svenska är det också en fördel om du behärskar engelska på ett sådant sätt att du kan hålla professionella samtal. Naturligtvis sätter du brukarens behov i centrum. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-06-03

Referensnummer

2022/708

Kontaktperson(er)

  • Tommy Persson, 046-3595734

Facklig(a) företrädare

  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046-3598249
  • Lars Öst, Vision, 046-3595577

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?