Länk till startsidan

Kommunikatör till barn- och skolförvaltningen

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss

Avdelningen kommunikation och medborgarkontakt har i uppdrag att stödja, samordna och leda kommunens organisation inom kommunikation och medborgarservice. Vi erbjuder kommunens chefer och medarbetare strategisk kompetens, tjänster och stöd för att säkra samhällsinformation, bygga varumärke och god service, tillgänglighet och ett gott bemötande för de som bor och verkar i Lunds kommun.  

Vi utvecklar också kommunikationen på alla nivåer i organisationen, leder de kommungemensamma interna och externa kommunikationsprocesserna och är ett stöd för förvaltningarnas kommunikation.  Sedan två år tillbaka finns kommunikatörer inom fem förvaltningar samorganiserade med kommunikationsavdelningen.

Kommunikatör till barn- och skolförvaltningen
En av kommunikatörerna inom kommunikationsteamet för barn- och skolförvaltningen ska vara föräldraledig till hösten. Vi söker därför dig som vill vara med och utveckla den verksamhetsnära kommunikationen på kommunens största förvaltning. Vikariatet är från 19 september- 30 april 2023.

Uppdraget för kommunikationsteamet är att utveckla, driva och stödja barn- och skolförvaltningens kommunikationsarbete för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Förvaltningen arbetar för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Ambitionerna är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Arbetsuppgifter

Du kommer att jobba med kommunikationsstöd, rådgivning och stöd till projekt och chefer inom förvaltningen. Ditt främsta fokus blir på beslutskommunikation och medborgardialog och du ansvarar för att hålla ihop det redaktionella arbetet på förvaltningen, producerar och publicerar innehåll till olika kanaler och kan stötta i pressfrågor.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande utbildning.

Du har förmågan att fånga upp kommunikationsbehov och utifrån behoven initiera, planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser. Du driver både självständigt, samt tillsammans med kollegor, uppdrag och ser till att arbetet håller hög kvalitet och levereras i tid.

Du kommer att arbeta i en händelserik miljö med mycket kontakter och samarbeten och där arbetsuppgifterna växlar mellan strategiskt och operativt arbete.

Uppdraget kräver att du har arbetat som kommunikatör i några år med erfarenhet av press- och mediefrågor, vilket inkluderar vana av att ge stöd och coachning till chefer och talespersoner.

Du är en god skribent och anpassar innehållet till kanal och målgrupp. Du har också kunskaper och förståelse för sociala mediers förutsättningar och möjligheter.

Som person har du förmåga att skapa struktur och göra väl avvägda prioriteringar. Då rollen innebär många såväl interna som externa kontakter är det viktigt att du är serviceinriktad, social och har lätt för att samarbeta.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan till oss!

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Tillträde: 2022-09-19

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-27

Referensnummer

2022/706

Kontaktperson(er)

  • Ann Fröström, 046-3599761

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, 046-3597039
  • Charlotta Lenninger, DIK, 046-3596982

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?