Länk till startsidan

Fritidsledare till Nöbbelövs Boställe

Kultur- och fritidsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Om oss

Nu söker vi två drivna fritidsledare!

Nu öppnar vi en fritidsgård med helt ny verksamhetsinriktning och med stort fokus på samverkan, områdesarbete och ungas inflytande. Där du kommer bli drivande för att utveckla och bygga upp en ny mötesplats tillsammans med våra ungdomar. 

Det innebär att vi söker dig som vill vara med om att bygga upp och utveckla en fritidsverksamhet som i hög grad kommer att samverka med civilsamhället.

Lund har idag sju fritidsgårdar, tre i staden och fyra i de östra kommundelarna. Det finns också en mobil grupp samt en Fältgrupp.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet bedrivs i enlighet med verksamhetsuppdraget för den öppna ungdomsverksamheten i Lund och fokus kommer också vara att aktivt arbeta i hela fritidsområdet.

Som fritidsledare för Nöbbelövs boställe kommer du att bygga upp och utveckla en ny verksamhet i samverkan med ungdomarna.

Målgruppen är alla unga i åldern 10–25 år. Din uppgift är att bedriva arbetet, tillsammans med
ungdomarna och sträva efter så hög delaktighet och så stort inflytande för de unga som möjligt. Det gör du bland annat genom att:

- Arbeta för att främja ungas intressen och drivkrafter för att där igenom skapa forum för informellt lärande.

- Stödja ungas egen organisering genom coachning och rådgivning.

- Skapa goda relationer genom att bygga nätverk inom och utanför organisationen.

Arbetet innebär också att samverka med övriga delar av kommunen och civilsamhället med flera.


I tjänsten ingår kvälls- och helgarbete enligt schema.

Vi söker dig som

  • har en eftergymnasial utbildning till fritidsledare alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.
  • har erfarenhet av att arbeta med unga i åldern 10-25 år 
  • har erfarenhet av och viljan av att utveckla ungdomsverksamheten och hitta nya vägar i samverkan med civilsamhället och övriga delar av kommunen samt boende i området.
  • har erfarenhet att arbeta med olika sociala medier

Kunskaper inom musik, teater och andra estetiska ämnen ses som meriterande. Det är även meriterande om du har körkort med B-behörighet.


Du är driven och har ett positivt förhållningssätt gentemot andra och klarar att hantera konflikter. Du kan sätta klart definierade mål, planera aktiviteter och projekt i god tid samt tar möjliga förändringar i beaktande.  Som person visar du intresse och förståelse för andra och respekterar andras åsikter och värderingar.
 

 Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2022-08-15 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-26

Referensnummer

2022/693

Kontaktperson(er)

  • Mats Alinder, 046-3596693

Facklig(a) företrädare

  • Kommunal, via kommunens växel, 046-3595000
  • Vision, via kommunens växel, 046-3595000

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?