Länk till startsidan

Socialsekreterare till Arbets- och försörjningsenheten

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

På Arbets- och försörjningsenheten arbetar vi med att finna vägar till självförsörjning för den enskilde. Vi utreder och handlägger försörjningsstöd samt erbjuder budget- och skuldrådgivning. Enheten är indelad i team som arbetar mot olika målgrupper och har ett aktivt utvecklingsarbete. Teamen är ganska självgående och mycket idérika.

Vi arbetar i Lunds kommunhus Kristallen i öppet kontorslandskap.

Som nyanställd är det centralt för oss att du känner dig välkommen och betydelsefull. Du får en introduktion som gäller såväl Lunds kommun, Socialförvaltningen som Arbets- och försörjningsenheten. Vi erbjuder handledning och vidareutveckling genom relevanta utbildningar. Vi tillämpar flextid och har subventionerad friskvård. Möjlighet till semesterväxling finns. Låter det som att du skulle passa in?

Arbetsuppgifter

Vi söker socialsekreterare till team som arbetar med löpande ärenden. Utifrån ett MI-inspirerat förhållningssätt medverkar du till självförsörjning för den enskilde. Till din hjälp finns ekonomihandläggare som ansvarar för handläggning av löpande ansökningar om försörjningsstöd.

Som socialsekreterare förväntas du:

  • Upprätta en planering med brukaren och samverka med andra berörda instanser, såväl internt som externt för att stödja individen mot självförsörjning.
  • Använda samtalet med brukaren som ett viktigt verktyg i arbetet mot självförsörjning
  • Vara en lagspelare samtidigt som du har god förmåga att arbeta självständigt
  • Se möjligheter istället för hinder

Vi söker dig som

Vi söker dig med socionomexamen, lugn, självinsikt och humor. Erfarenhet av arbete med försörjningsstöd, eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, är önskvärt. Vi tror dessutom att du har initiativförmåga, samarbetsförmåga, datorvana samt intresse för utvecklingsarbete och försörjningsfrågor.

Annonsen avser två tillsvidaretjänster samt ett vikariat som löper fram till 2023-08-31, med god möjlighet till förlängning.

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-27

Referensnummer

2022/685

Kontaktperson(er)

  • Madeleine Dymling, 046-3595417

Facklig(a) företrädare

  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046-3598249
  • Anna Nilsson, Vision, 046-3595130

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?