Länk till startsidan

Projektledare Lundafastigheter

Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen tillgodoser övriga förvaltningar och kommunala bolags behov av service, exempelvis inom lokaler, skolmåltider, grönyteskötsel eller entreprenadjobb. Vi har drygt 600 anställda fördelade över affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad och Måltidsservice samt vår stab. Hos oss är du med och gör skillnad för små och stora Lundabor!

Om oss

Lundafastigheters uppdrag är att svara för lokal- och bostadsförsörjningen till de kommunala verksamheterna. Vi planerar, bygger och förvaltar allt ifrån förskolor, skolor, idrottsanläggningar till badhus, gruppboenden, butiks- och kontorslokaler. Totalt förvaltar vi omkring 500 fastighetsobjekt, 700 bostäder och 1100 byggnader, omfattande 700 000 kvm bruksarea. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation, vi tar ansvar för en god samhällsservice och sätter medborgarnas bästa i fokus. Nu utvecklar och förstärker vi på Lundafastigheter vår organisation och söker dig som vill vara delaktig i verksamhetens fortsatta utvecklingsresa.

Projektavdelningen är en del av Lundafastigheter och involveras tidigt i processen för både nyproduktion och större om- och tillbyggnadsprojekt. I rollen som projektledare är du involverad i alla projektets faser, från idé till överlämning av projekt till förvaltningsfasen.

Lunds kommun växer och utvecklas och det finns många spännande och intressanta projekt inom de närmaste åren. Förutom alla grundskolor, förskolor och idrottshallar har vi t.ex. Hedda Andersson-gymnasiet, Campus Vipan, LSS-boenden och Lunds nya ridanläggning.

Vi söker dig som tycker att det är roligt med samhällsbyggnad och som vill ha ett meningsfullt och stimulerande jobb där du kan få vara med och påverka tillsammans med bästa kollegorna. Hållbarhet och långsiktighet är en naturlig del i arbetet både i det vi bygger och hur vi ser på våra medarbetare. Som medarbetare hos oss erbjuds du goda kompetens- och utvecklingsmöjligheter.

 

Arbetsuppgifter

Projektledarens övergripande ansvar är att se till att projektmål avseende tid, kvalitet och ekonomi uppnås. Samverkan sker i nära dialog såväl inom Lundafastigheter som med medarbetare ifrån andra förvaltningar och externa parter. 

Din roll innebär att:

 • Driva nyproduktions-, ombyggnads- och renoveringsprojekt. 
 • Genomföra utredningar och delta i detaljplansarbete.
 • Du ansvarar för projekteringsledning och att förfrågningsunderlag (FFU) enligt Lundafastigheters projekteringsanvisningar tas fram. Du arbetar i nära samarbete med såväl interna som externa konsulter liksom representanter ifrån verksamhet och förvaltning.
 • I samarbete med övriga projektledare och avdelningar inom Lundafastigheter arbeta såväl med projekten som med ständiga förbättringar för att uppnå förvaltningens och enhetens mål exempelvis genom utveckling av projekteringsanvisningarna och byggprocessen.
 • Du ingår i projektavdelningen och rapporterar till Lundafastigheters projektchef.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom teknik/samhällsbyggnad/bygg/anläggning eller utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har minst 5 års erfarenhet från byggprojekt i offentlig sektor. Du har även erfarenhet av och goda kunskaper om tillämpning av lagen om offentlig upphandling, ABT, AB, ABK och kännedom om plan- och bygglagen, Boverkets byggregler samt BAS-P.

Du är van vid att självständigt leda och driva byggprojekt inom samhällsfastigheter. Är du certifierad kontrollansvarig enligt PBL ser vi det som meriterande.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av

 • utredningar
 • projekteringsledning
 • kalkylarbete i tidiga skeden
 • projektledningssystem
 • byggledning

Du är serviceinriktad, pedagogisk och tycker om att driva utveckling, förbättring och effektivisering. Du trivs med att sätta igång aktiviteter, ta egna initiativ och ta ansvar för att driva processer framåt. Som person är du analytisk med god förmåga att se hur din kompetens bidrar till helheten. Att vara strukturerad och kunna göra kloka, effektiva prioriteringar är något du lärt dig och behärskar. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. B-körkort krävs för tjänsten.

Kontaktytorna i uppdraget är många och en framgångsfaktor för både dig och verksamheten är din goda samarbetsförmåga, din utvecklade teamkänsla samt din förmåga att planera och kommunicera på ett tydligt sätt.

Lundafastigheter är en modern organisation som arbetar med högt tempo och stora ambitioner för kommuninvånarnas bästa. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

Vi tillämpar löpande urval.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2023-06-08

Referensnummer

2022/671

Kontaktperson(er)

 • Rickard Melin, 046-3597104

Facklig(a) företrädare

 • Anna Kanschat, Sveriges ingenjörer, 046-3595109

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?