Länk till startsidan

Speciallärare/specialpedagog F-3

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Skolorna i Lund är en del av Lunds kommuns barn- och skolförvaltning. Verksamheten genomsyras av ett helhetsperspektiv där ledning och medarbetare gemensamt strävar efter att ge alla barn och elever de bästa förutsättningarna för att lära och utvecklas tillsammans under hela skoltiden. Våra medarbetares hälsa och trivsel är också viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum. Backaskolan är en F-3 skola med ca 385 elever som ligger på Norra Fäladen i Lund. Skolan har en fantastisk utemiljö vid foten av St Hansbackar och under vår verksamhet använder vi utemiljön med våra ekobaser. På skolan finns även ett skolbibliotek i världsklass. Vi söker dig som med din kompetens och engagemang vill och kan bidra till skolans utveckling. Du får en viktig roll i nära samverkan med engagerad personal och härliga elever.

Arbetsuppgifter

Som speciallärare/specialpedagog kommer du att arbeta i elevgrupper. Du samarbetar kring det dagliga arbetet med all personal i gruppen. Du planerar, undervisar, gör pedagogiska kartläggningar och bedömningar. Du ges stora möjligheter att utveckla och leda gruppens pedagogiska utvecklingsarbete tillsammans med dina kollegor. Inom ramen för uppdraget driver du ett aktivt inkluderingsarbete i alla frågor. Du arbetar för att eleven ska känna sig så delaktig och självständig som möjligt i alla sammanhang. Som speciallärare/specialpedagog ansvarar du för att upprätta och följa upp åtgärdsprogram samt medverka i elevvårdskonferenser. Du har kontakt med andra funktioner och är involverad i överlämning och uppföljning vid övergångar mellan andra skolenheter. Kontinuerlig kontakt och samverkan med vårdnadshavare och myndigheter kring eleverna är också en viktig del i ditt uppdrag.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är utbildad speciallärare eller specialpedagog.

Speciallärarexamen för grundskolan med utbildning i läsinlärning är ett krav. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som speciallärare och har en bred erfarenhet av att tillgängliggöra den pedagogiska miljön samt inkluderingsarbete. Vidare är du förtrogen med vanligt förekommande test- och analysverktyg inom det specialpedagogiska området, såväl som kompensatoriska hjälpmedel. Som person är du engagerad och förtroendeingivande, med ett stort intresse för vår elevgrupp och deras olika utmaningar. Samtidigt är du intresserad av att lyfta blicken och aktivt delta i skolans gemensamma skolutveckling. Du har ett öppet och kreativt förhållningssätt och anpassar ditt arbete efter elevernas behov. Du är inte rädd för att testa nya vägar och vågar misslyckas ibland.

Uppdraget genomsyras av ett nära arbete tillsammans med kollegor i arbetslaget, andra speciallärare och vårdnadshavare. Viktigt att du har mycket lätt för att samarbeta. Likaså krävs en mycket god kommunikationsförmåga, dels för att skapa fungerande relationer med elever, vårdnadshavare och andra myndigheter, dels också för att kunna handleda och utbilda skolans pedagoger.

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

 

 

 För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 20220801

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-30

Referensnummer

2022/655

Kontaktperson(er)

  • Linda Johansson, rektor, 046-3594255

Facklig(a) företrädare

  • Henrik Svensson, LR, henrik.svensson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?