Länk till startsidan

2 Socialrådgivare till stödboendeenheten

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Stödboendeenheten i Lund arbetar riktat mot personer som har eller har haft ett missbruk och som är i behov av stöd för att nå eller upprätthålla en nykterhet och/eller drogfrihet. Stödboendeenheten ska i möjligaste mån vara ett drogfritt boendealternativ för missbrukare med ambitionen att leva ett drogfritt liv. Enhetens utmaning ligger i att på bästa vis bedriva ett motivations- och förändringsarbete utifrån individuellt upprättade genomförandeplaner. Arbetet sker till stor del i samverkan med andra myndigheter/samverkanspartners. Enheten består idag av 8 socialrådgivare inklusive en socialrådgivare med samordnande funktion, som tillsammans med enhetschef ansvarar för arbetet på stödboendet samt Bostad först och stödlägenheter med brukare i behov av intensivt stöd. Totalt ca 20 lägenheter som vi har som korttidsboende, det vill säga mellan 12-24 månader utan möjlighet till övertag, samt ca 15-20 lägenheter som har en Bostad Först-insats eller Intensivt stöd i en stödlägenhet eller egen bostad.

Arbetsuppgifter

De boende har någon form av missbruksproblematik och hemlöshet i botten, ofta kopplat till psykisk ohälsa. Det dagliga arbetet handlar om att stötta och handleda i vardagen, bygga upp ett självförtroende och göra brukaren så självständig som den kan bli och även planera för ett eget boende. Uppdrag från socialsekreteraren är individstyrt så var brukares planering är unik. Du kommer att kartlägga brukarens behov, upprätta genomförandeplaner, delta på SIP och ha veckovisa kontaktmannasamtal kopplat till de mål ni arbetar mot.

Du kommer att samarbeta brett med andra funktioner inom övriga socialförvaltningen men också med andra aktörer och myndigheter.

Tjänsterna innebär arbete var tredje helg och på schema.

Vi söker nu två nya Socialrådgivare

Vi söker dig som brinner för att arbeta för de socialt utsatta och som har tidigare erfarenhet av socialt arbete. En eftergymnasial utbildning med inriktning på socialt arbete exempelvis socialpedagog, behandlingsassistent, socionom, beteendevetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är ett krav. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha lätt för att bygga relationer och kunna samarbeta brett. Du behöver du vara lösningsfokuserad och se möjligheter i människors förutsättningar att utvecklas. 

Har du erfarenhet av och kunskap kring MI, Suicidprevention, kunskap i dolda funktionsnedsättningar, lågaffektivt bemötande eller kompetens kring samsjuklighet är det meriterande. Det ses också som meriterande om du har arbetat med någon form av missbruk/psykiatri.

God vana att hantera IT-system samt god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift är nödvändigt då arbetet innehåller en del dokumentation och administration.

Vi erbjuder dig

Ett utvecklande arbete i ett team av kompetenta medarbetare. Till din hjälp i det dagliga arbetet finns, förutom dina närmsta kollegor, även en samordnande Socialrådgivare och en enhetschef. När du börjar genomgår du ett introduktionsprogram och väl på plats i Lund erbjuds du kompetensutveckling utifrån din individuella utvecklingsplan.

Lunds kommun erbjuder också friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner för dig som medarbetare

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

 

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid/Deltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-24

Referensnummer

2022/646

Kontaktperson(er)

  • Camilla Hagberg, 0729878276

Facklig(a) företrädare

  • Anna Nilsson, Vision, 046-3595130
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046-3598249

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?