Länk till startsidan

Stödpedagog till Trollebergsvägens gruppboende

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Trollebergsvägen är en gruppbostad (LSS) för personer med olika funktionsvariationer i ålder 25-50 år. Inom kort flyttar en ny person in och då kommer det att bo 6 personer med funktionsvariationer så som lindrig/måttlig utvecklingsstörning och/eller autism och ADHD. Personerna på boendet lever ett aktivt liv.

Trollebergsvägen ligger på väster, i utkanten av centrala Lund med närhet till tågstationen och med busshållplats utanför arbetsplatsen. Hit tar du dig enkelt.

På enheten jobbar personalen utifrån ett pedagogiskt och lågaffektivt förhållningssätt med mycket socialt stöd för att få vardagen att fungera.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en stödpedagog till vårt område. Som stödpedagog förväntas du planera, utföra och följa upp arbetsuppgifter tillsammans med arbetslaget så att brukarna får det individuella stöd de behöver.

Att stimulera till full delaktighet i samhället efter individuellt satta mål i samverkan med anhöriga och gode män /förvaltare är en viktig del i arbetet.

Du förväntas i uppdraget också att samverka med olika aktörer och nätverk som är viktiga utifrån den enskildes behov och även vara ett stöd i omvärldsbevakning kring evidensbaserad praktik.

I tjänsten ingår att arbeta som en del av arbetslaget där sedvanligt arbete i gruppbostad förekommer.

Vi söker dig som

Har en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng eller en kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier.

Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning samt att du har erfarenhet av arbete med människor med funktionsnedsättningar.

Du ska också ha goda kunskaper och erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik och lågeffektivt bemötande.

Schemalagd arbetstid Dag/Kväll/Varannan helg/ Sovande jour.


Förmåner

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner


Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-28

Referensnummer

2022/616

Kontaktperson(er)

  • Ludvig Oldbring, 046-3596536
  • Jenny Pedersen, jenny.pedersen@lund.se

Facklig(a) företrädare

  • Kommunals expedition, 010-4427936
  • Lars öst, Vision, 046-3595577

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?