Länk till startsidan

Stödpedagog till Jordabalksvägen 70

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Jordabalksvägen är en gruppbostad där det bor 6 brukare i 30-55 årsåldern. Personerna som bor på enheten har olika funktionsvariationer så som lindrig/måttlig utvecklingsstörning och/eller autism. Enheten stöttar också 3 brukare i ordinärt boende som bor geografiskt nära enheten. Jordabalksvägen ligger på Norra Fäladen med närhet till busshållplats, vårdcentral och mataffär.
Du kommer att få möjlighet att tillsammans med brukare och anhöriga/företrädare att skapa förutsättningar för ett självständigt och aktivt liv utifrån den enskildes önskemål och förmåga. I verksamheten finns också andra pedagoger som du kommer att ha ett nära samarbete med.

Arbetsuppgifter
Som stödpedagog förväntas du planera, utföra och följa upp arbetsuppgifter tillsammans med arbetslaget så att brukarna får det stöd de behöver. I din roll ingår att ge brukarna individuellt stöd i den dagliga livsföringen och personliga utvecklingen genom att arbeta tydliggörande, ge brukarna en förutsägbarhet och skapa struktur i brukarnas vardag. Du stimulerar till full delaktighet i samhället efter individuellt satta mål i samverkan med eventuella anhöriga och gode män/förvaltare. Du förväntas samverka med olika aktörer och nätverk som är viktiga utifrån den enskildes behov.

Stödpedagogen stöttar kontaktmän på enheten i att utveckla ”huret” i genomförandeplaner samt metodplaner. Du ska vara en drivande kraft i det lågaffektiva bemötandet på enheten med fokus på brukarens självbestämmande och delaktighet. Rollen innebär också att bidra till utveckling och komma med idéer kring det pedagogiska arbetet. Det krävs det att du har bra samarbetsförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik. Du kommer att jobba med lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativa kommunikationssätt. I tjänsten ingår att arbeta som en del av arbetslaget där sedvanligt arbete i gruppbostad förekommer.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har en eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 yh-poäng eller 60 högskolepoäng eller en kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier.

Utbildningen ska ha tydlig inriktning mot funktionshinderområdet i hela sin omfattning samt att du har erfarenhet av arbete med människor med funktionsnedsättningar.

Godkända betyg från vård-och omsorgsprogrammet, barn-och fritidsprogrammet eller liknande utbildning är meriterande.


Schemalagd arbetstid Dag/ Kväll/ Varannan helg.

I denna rekrytering arbetar vi med ett löpande urval, så skicka in din ansökan redan idag!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-28

Referensnummer

2022/608

Kontaktperson(er)

  • Amanda Virtanen Enhetschef, 046-3597269
  • Ludvig Oldbring, 046-3596536

Facklig(a) företrädare

  • Kommunals expedition, 010-4427936
  • Lars öst, Vision, 046-3595577

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?