Länk till startsidan

Gör skillnad varje dag på jobbet som stödbiträde på ett LSS-boende!

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Vill du göra livet bättre för någon annan varje dag när du är på jobbet?

Vi söker nu ett flertal stödassistenter och stödbiträden som vill arbeta på våra gruppbostäder- och servicebostäder inom LSS med start snarast.

I en servicebostad har de boende en egen lägenhet med tillgång till personal dygnet runt. Här har brukaren svårt att bo själv på grund av sin funktionsnedsättning, men lever samtidigt ett självständigt liv och klarar av mycket i vardagen på egen hand.

Våra gruppbostäder är en boendeform för de brukare som behöver mycket stöd och omvårdnad på grund av sin funktionsnedsättning. Om det stöd vi erbjuder i en egen lägenhet inte räcker till för att brukaren ska känna sig trygg är en gruppbostad ett bra alternativ.

Arbetsuppgifter

I arbetet som stödassistent/stödbiträde kommer du att:

 • Planera och stötta våra brukare i att klara aktiviteter i vardagen. Det kan bland annat innebära att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien, kultur-och fritidsaktiviteter.

 • I din roll ingår även att medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med anhöriga, gode män/förvaltare och andra aktörer i samhället.

 • Enheterna erbjuder verksamhet dygnet runt under veckans alla dagar vilket innebär att du kommer att arbeta oregelbundna tider och helg.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik.

Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

Vi söker dig som

 • Du som är 18 år eller äldre är välkommen att jobba med oss.

 • Om du går eller har gått barn- och fritidsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet eller liknande utbildning är detta klart meriterande.

 • Har du erfarenhet av att arbeta inom vård, omsorg, skola eller andra pedagogiska verksamheter är det meriterande.

 • Du behöver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt datorvana.

 • På vissa av våra enheter krävs B-körkort.

 • Som person är du ansvarsfull och har en positiv inställning till att arbeta med och stötta människor med funktionsnedsättning. Du kan sätta dig in i andra människors situation och gör ditt bästa för att möta varje enskild brukares behov.

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas att du kommer att få en spännande och utvecklande tid hos oss! Vänta inte med att söka – vi tillämpar löpande urval.

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och det är en fördel om du är tillgänglig för jobb med kort varsel.

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa här.

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Antal tjänster

10

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-25

Referensnummer

2022/587

Kontaktperson(er)

 • Ludvig Oldbring, 046-3595000

Facklig(a) företrädare

 • Kommunal, 046-3595000

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?