Länk till startsidan

Handledare med fokus på återhämtningsinriktat förhållningssätt

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Verksamhetsområde socialpsykiatri omfattas av flera verksamheter som stöd i boende, sysselsättning och arbetsrehabilitering. Verksamheternas övergripande syfte är att öka förutsättningarna för återhämtning. Genom att erbjuda ett elastiskt stöd som är individuellt utformat med insatser med hög tillgänglighet, delaktighet och medbestämmande ska personer med psykisk funktionsvariation kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Stöd i boende Norr består av Häradsvägen 40 och Sakförarevägen 36. På Häradsvägen arbetar vi integrerat med boende och boendestöd. Här bor 14 brukare fördelat på två våningar, samt ger stöd till ca 60 brukare i boendestöd med olika behov av insatser. Vi ger fysiskt boendestöd mellan kl. 0700-21.00 veckans alla dagar. På Sakförarevägen arbetar man på ett litet boende med 6 brukare och med sovande natt. Personalen är handledare, enhetsadministratör och en pedagogisk samordnare. Vi arbetar återhämtningsinriktat och utgår från de individuella förmågor och behov som var och en av våra brukare har. Vi har återhämtningsinriktad handledning och samtida utbildningar i återhämtningsinriktat förhållningsätt. Vi arbetar nära bisam (brukarinflytande samordnare).

Inom verksamhetsområde socialpsykiatri finns också Fäladstorget 3D, ett boende för 19 brukare beläget på Norra Fäladen i Lund. Vår målgrupp är personer över 55 år med psykisk funktionsnedsättning och funktionsnedsättning till följd av långvarigt missbruk.

Vi söker personal till samtliga tre verksamheter, Häradsvägen, Sakförarevägen och Fäladstorget 3D. Vi söker bland annat nattpersonal som skulle kunna arbeta 4-8 nätter på ett 6 veckorsschema under en period. Som nattmedarbetare arbetar du vaken natt tillsammans med en kollega.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara brukarens stöd i många olika sammanhang så som SIP, CAN-Skattning, vårdgrannar, anhöriga, God Man/förvaltare, du kommer även medverka till att verksamheten håller en god kvalité. Du kommer att få delegeringar för läkemedelshantering.

I ditt uppdrag ingåf att ge brukare individuellt stöd i den dagliga livsföringen och dess aktiviteter. Arbetet är flexibelt dels inne på särskilt boende men också ute i områdets boendestöd. I möjligaste mån planerar du ditt arbete tillsammans med den person du stöttar, du förstår hur viktigt det är att varje enskild person är delaktig och har inflytande över sin vardag. Du kommer att motivera och stötta kring olika aktiviteter och samverka med dina kollegor kring varje brukare. Läkemedelshantering ingår i ditt arbete hos oss.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har YH-utbildning med inriktning socialpsykiatri, socialpedagog, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser gärna att du har utbildning i återhämtningsinriktat förhållningssätt och utbildning i ESL (Ett självständigt liv).
Du har erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen, personer med psykisk funktionsvariation och/eller missbruk samt åldersrelaterad somatisk samsjuklighet och är förtrogen med arbetet som handledare i socialpsykiatri. Du är van vid socialdokumentation och gärna kunskaper om dokumentations programet ProCapita IFO.

Vi erbjuder dig

Lunds kommun erbjuder friskvårdsbidrag till alla medarbetare oavsett anställningsform. Du kan använda det till exempelvis gymkort, massage och andra fysiska aktiviteter. 

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-25

Referensnummer

2022/546

Kontaktperson(er)

  • Maria Andersson Lanemar, 046-3599128
  • Fredrik Svensson, 046-3594725

Facklig(a) företrädare

  • Lars Öst Vision, 046-3595577

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?