Länk till startsidan

Skolsekreterare/chefsstöd skola

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Byskolan och Österskolan är belägna i natursköna Södra Sandby, strax öster om Lund. Byskolan är en F-6 skola med ca 350 elever och Österskolan en F-3 skola med ca 100 elever.

Skolorna har välutbildade och erfarna pedagoger. Vi strävar efter kontinuitet och trygghet för eleverna genom att de möter samma vuxna i sitt arbetslag under hela dagen; i förskoleklass, i skolan och på fritidshemmet. Vi har ett innovativt förhållningssätt till skolutveckling som bland annat innebär att medarbetarna tar del av skolutvecklingsfrågor och driver olika projekt. 

Vi jobbar efter den demokratiska värdegrund som finns i våra styrdokument: jämställdhet, människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet och alla människors lika värde. Det ingår i vårt uppdrag att stötta barnen i deras sociala utveckling, att lära sig att hitta goda strategier, att kunna lösa konflikter och att hantera sina känslor.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ta över rollen som skolsekreterare, efter att vår nuvarande går i pension, på våra två skolor. Fysisk placering är på vår skolexpedition på Byskolan i Södra Sandby. Du kommer att arbeta som stöd och resurs åt två skolledare inom elev-personal-ekonomi-och övrig administration och i viss mån även HR-frågor. Du är en av skolans nyckelpersoner med insyn och kunskap om det mesta som händer inom verksamheten och är också ansiktet utåt. Det kräver en förmåga till överblick, att kunna arbeta med många arbetsuppgifter parallellt samt hög servicekänsla och stresstålighet.

Till dina arbetsuppgifter räknas bland annat samordning och rekrytering av timvikariat, tid- och lönerapportering, utbildning av personal i egenrapporteringssystemet, fakturering, beställningar, statistik, ärenderegistrering, protokollskrivning, bevakning av företrädesrätt, varsel och konvertering enligt LAS, redovisning av uppgifter till nämnden, administration vid rekryteringar och diarieföring. 

Du kommer främst arbeta i Microsoft Office samt i administrativa program som Raindance, Edlevo, HR-portalen, W3D3 samt Skola 24. 

I tjänsten ingår förutom chefsstödet att bistå med service till övrig personal, föräldrar, elever, besökare samt utomstående aktörer. 

Vi söker dig som

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av administrativt arbete, gärna i rollen som chefsstöd inom skola och/eller förskolan. Det är inget krav men önskvärt med högskoleutbildning inom ekonomi och/eller HR. 

Eftersom arbetsuppgifterna till största delen är av administrativ karaktär måste du ha stor datavana och trivas med administrativt arbete. Tidigare erfarenhet av våra administrativa program är mycket meriterande.

Då arbetet stundtals innebär hög arbetsbelastning behöver du vara van vid varierande arbetsuppgifter i högt tempo med förmåga att prioritera, hålla deadlines och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du behöver kunna arbeta självständigt och fatta egna beslut eftersom skolledare inte alltid finns på plats samtidigt som du trivs med att samarbeta med andra. Du förutsätts vara ordningsam och strukturerad, serviceinriktad samt ha ett utpräglat kommunikativt förhållningssätt med förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på ett tydligt och korrekt sätt.

Vi önskar att du är drivande som person med förmåga att hitta lösningar på situationer som uppstår samt ta initiativ till förbättringar och effektiviseringar inom det egna arbetsområdet. 

Det kommer att vara möjligt med introduktionstid där man går bredvid nuvarande chefsstöd. 

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: November/December -22

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-05-31

Referensnummer

2022/520

Kontaktperson(er)

  • Susanne Berndtros, rektor, 046-3597664
  • Christian Reimer, biträdande rektor, 046-3594541

Facklig(a) företrädare

  • Jannika Josefsson, Vision, 046-3595956

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?