Länk till startsidan

Processamordnare inom kvalitet- och myndighetsavdelningen

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

På skolkontoret arbetar stabsfunktionerna tillsammans med att ta fram processer, rutiner och riktlinjer som ger våra förskole- och skolverksamheter bra stöd i det dagliga arbetet. Vi vill skapa värde och bidra till kvalitet för våra verksamheter och kommunens invånare. 

Om oss

Inom kvalitet- och myndighetsavdelningen, som är en av stabsfunktionerna, arbetar vi systematiskt och utvecklande tillsammans med verksamheterna för att förverkliga visionen om en skola i världsklass. Vi vågar tänka nytt, vi testar och utvärderar vårt arbete för att alltid kunna utgöra en garant och stöd för att vårt gemensamma arbete ska bidra till utveckling, stärkt kvalitet och likvärdighet. Nu söker vi en processamordnare som vill vara med och vidareutveckla vårt arbete. Är det du?

När covid19 inte påverkar vårt arbete och vardag sitter vi tillsammans i moderna lokaler i centrala Lund och det finns goda pendlingsmöjligheter. Vi har olika kompetenser och erfarenheter inom avdelningen, vilket också är vår styrka. Våra olikheter är viktiga i vårt gemensamma arbete inom skolkontoret och i samarbetet med verksamheterna. Vi gör varandra bra och tillsammans är vi som bäst.

Arbetsuppgifter

Du som processamordnare ska stödja verksamhetsutveckling genom att röra dig mellan områden som spänner över IT-och digitaliseringsverktyg, administration, myndighetsutövning och kommunikation - alltid med fokus på hög kvalitet och god service till förvaltningens olika interna målgrupper och till Lunds kommuns medborgare. 

Som processamordnare kommer du att:
• leda, utveckla och samordna förvaltningens interna arbete i linje med Lunds kommuns projekt- och processmodell. Detta arbete innebär även att stödja förvaltningens arbete med implementering av förändrade arbetssätt bl.a. genom att utarbeta handläggarstöd för berörda processer.
• samordna och stödja utvecklingen av processbaserat arbetssätt inom stabsavdelningarna på skolkontoret.
• stödja och driva projekt på uppdrag av förvaltningsledning och tillsammans med verksamheterna som syftar till verksamhetsutveckling bl.a. genom digitalisering.
• samordna förvaltningens arbete med digitalisering tillsammans med förvaltningens digitaliseringsstrateger. I detta arbete ingår bl.a. att tillsammans med förvaltningsledningen och verksamheterna utarbeta och arbeta med en strukturerad genomförande- och kommunikationsplan utifrån förvaltningens digitala färdplan.

Arbetet innebär även att samarbeta med olika förvaltningar och vara en del av kommunövergripande arbete för att driva förvaltningens utvecklingsarbete samt kommungemensamma initiativ. De kommunövergripande råden och objektsförvaltningsorganisationen mellan barn- och skolförvaltningen och utbildningsförvaltningen är några av flera viktiga samarbetsarenor. Förvaltningen arbetar utifrån ambitionen att stödja verksamhetsutveckling genom digitaliseringens möjligheter. En del i detta är att hitta digitala lösningar som ger mervärde till såväl personal som de invånare vi möter och som leder till att kompetens och andra typer av resurser används mer effektivt.

Som processamordnare inom kvalitet- och myndighetsavdelningen utgör man en stödfunktion för stabsavdelningarna och förvaltningsledning i övergripande projekt. Arbetet kommer att innebära varierande arbetsuppgifter då det är en bred roll vars fokus kommer att variera utifrån behov. Rollen är en nyckelfunktion i förvaltningens arbete med verksamhetsutveckling.

Vi söker dig som
har akademisk examen som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget, exempelvis inom det samhällsvetenskapliga området eller systemvetenskap. Tidigare erfarenhet av motsvarande eller liknande arbete krävs. Har du projekt- eller processledarutbildning är det meriterande.

För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha erfarenhet av att:

 • arbeta med verksamhetsutveckling
 • planera, genomföra och analysera projekt
 • erfarenhet av projektledning och/eller processbaserat arbetssätt
 • arbeta med digitalisering som metod för verksamhetsutveckling
 • arbeta med mjukvara och automatiseringsprocesser
 • erfarenhet av kravställan i relation till leverantörer

Därtill har du god systemkompetens och förmåga att bilda en helhet av olika delar.

Har du erfarenhet från förskole- alt. skolverksamhet och kunskap om myndighetsutövning kommer det att underlätta i uppdraget. Likaså erfarenhet av arbete med Abou, Tieto Education och IT-projekt. 

För att trivas i rollen behöver du kunna:

 • bidra med lösningsfokus och ett arbetssätt som bygger på samspel
 • ha vilja och intresse av att samordna och driva processer framåt och vara kreativ och öppen för nya arbetssätt
 • arbeta inlyssnande och kommunikativt för att förstå olika behov samt skapa samsyn utifrån olika perspektiv. 

Din samarbetsförmåga är hög och du trivs med att arbeta tillsammans med andra för att nå goda resultat. Arbetet kommer att ställa krav på hög förmåga att anpassa sig efter ändrade omständigheter om situationen kräver det. Du har god förmåga att uttrycka dig målgruppsanpassat i såväl tal som skrift på svenska.

Vi söker dig som vill vara delaktig i verksamhetens utveckling och som vill bidra med din kompetens. Du har modet att prova nya arbetssätt och ser lösningar istället för hinder. Hos oss får du erfarna, utvecklingsinriktade och engagerade kollegor. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Rekryteringsprocessen

Vi kommer att hålla våra första urvalsintervjuer den 28/1 9-16, 31/1 kl. 9-12 och 2/2 kl. 13-16 vi ber dig därför redan nu planera din tillgänglighet. Intervjuerna kommer att ske digitalt via Teams och beräknas ta ca 50 minuter.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt ök

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-01-30

Referensnummer

2022/46

Kontaktperson(er)

 • Anna Palm, enhetschef och förvaltningsjurist, anna.palm@lund.se
 • Linda Abrahamsson, kvalitets- och myndighetschef, linda.abrahamsson@lund.se

Facklig(a) företrädare

 • Gregorio Macario, Akademikerförbundet SSR, gregorio.macario@lund.se alt. 046-359 82 49
 • Sören Lundgren, AKAVIA, soren.lund@akavia.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?