Länk till startsidan

Vi söker stödassistenter till våra grupp- och servicebostäder inom LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Vi söker nu ett flertal stödassistenter som vill arbeta på våra gruppbostäder- och servicebostäder inom LSS.

I en servicebostad har de boende en egen lägenhet med tillgång till personal dygnet runt. Här har brukaren svårt att bo själv på grund av sin funktionsnedsättning, men lever samtidigt ett självständigt liv och klarar av mycket i vardagen på egen hand.

Våra gruppbostäder är en boendeform för de brukare som behöver mycket stöd och omvårdnad på grund av sin funktionsnedsättning. Om det stöd vi erbjuder i en egen lägenhet inte räcker till för att brukaren ska känna sig trygg är en gruppbostad ett bra alternativ.

 

Arbetsuppgifter

I arbetet som stödassistent kommer du att:

 • Planera och stötta våra brukare i att klara aktiviteter i vardagen. Det kan bland annat innebära att stötta vid städning, matlagning, personlig hygien, läkemedelshantering, kultur-och fritidsaktiviteter.

 • I din roll ingår även att planera, utforma genomförandeplaner, dokumentera, göra regelbundna utvärderingar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalitet. Samverka med anhöriga, gode män/förvaltare och andra aktörer i samhället.

 • Enheterna erbjuder verksamhet dygnet runt under veckans alla dagar vilket innebär att du kommer att arbeta oregelbundna tider och helg.

Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik.

Tillsammans med trevliga och engagerade kollegor gör du skillnad varje dag.

 

Vi söker dig som

 • Har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

 • Har erfarenhet av och/eller teoretisk kunskap om personer med autism.

 • Det är meriterande om du har kunskap kring lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik/ TEACCH.

 • Som person behöver du vara flexibel, strukturerad och bra på att bygga relationer.

 • Du behöver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift samt datorvana.

 • Körkort är önskvärt.

 

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Våra medarbetare är vår styrka och främsta tillgång. Därför erbjuder vi alla som arbetar hos oss ett antal förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

För att kunna påbörja en anställning inom omsorgsnära arbete ställer Lunds kommun krav på att du uppvisar ett giltigt vaccinationsbevis som styrker att du är vaccinerad mot covid‐19.

Antal tjänster

5

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-01-26

Referensnummer

2022/37

Kontaktperson(er)

 • Ludvig Oldbring, 046-359 50 00

Facklig(a) företrädare

 • Kommunal, 046-359 50 00

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?