Länk till startsidan

Valadministratör

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss

Kommunledningskontorets kansli tillhör avdelning ledningsstöd på kommunkontoret. Inom ledningsstöd finns också enheterna utredning, trygghet och säkerhet, utveckling samt juridik. Inom kansliet finns även två enheter, registratur och valkansli samt stadsarkiv, dessa leds av kanslichefen.

Kansliet är navet för den demokratiska processen. Vårt gemensamma uppdrag är att stötta och ge service till politiker, chefer, handläggare samt allmänhet. Kansliets service till politiken omfattar kommunfullmäktige med presidie- och beredningar samt kommunstyrelsen med dess utskott och beredningsorgan. I vårt ansvar ingår allt från postöppning och ärenderegistrering, via beredning och politisk behandling till arkivläggning. Kansliet är också ansvariga för genomförande av allmänna val.

Kansliet är också ansvariga för genomförande av allmänna val. Valkansliet består idag av två valsamordnare som har det övergripande ansvaret för att planera och genomföra allmänna val i Lunds kommun.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en valadministratör som tillsammans med valkansliet och valsamordnarna ska förbereda och genomföra kommunens uppdrag vid de allmänna valen 2022 till Riksdag, Kommun och Region.

Som valadministratör kommer du att arbeta med administrativa uppgifter under perioden för valet 2022. Arbetet kommer tillhandhålla varierande arbetsuppgifter som till exempel:


- Administration kring bemanning för förtidsröstning och under valhelgen
- Administration kring utbildningar för röstmottagare
- Övrig administration kring valet.

Du kommer arbeta i ett team tillsammans med kollegor från valkansli och kommunstyrelsens kansli. Kvälls- och helgarbete förekommer.

Vi söker dig som

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning med inriktning mot statsvetenskap, offentlig förvaltning eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant, eller motsvarande yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Att ha arbetat med kvalificerat valarbete tidigare ses som starkt meriterande.

Du har erfarenhet av administration, är kvalitetsmedveten och har dokumenterat goda datorkunskaper.
Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med bemanning samt från en politiskt styrd organisation. Du har goda kunskaper om lagar och förordningar som styr offentlig förvaltning samt kunskap om GDPR/personsuppgiftslagstiftning är också en framgångsfaktor för att lyckas i tjänsten.

Du ska kunna uttrycka dig väl i svenska i både tal och skrift. Vi ser gärna sökande med kunskaper i flera språk.

Dina personliga egenskaper

Du är som person är noggrann, strukturerad och självgående samt väldigt duktig på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du ser värdet i att arbeta som ett team och backar inte för att hjälpa dina kollegor eller ta egna initiativ.
Du håller tidsramar och det är särskilt viktigt att du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandarder och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Vidare är det viktigt att du är serviceinriktad och förstår din roll, men ser helheten för verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är lugn och kontrollerad i påfrestande situationer och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.

 

Övrig information


Urval kommer att ske löpande och vi planerar att hålla digitala intervjuer.

Tjänsten är tidsbegränsad till 2022-10-31.

Körkort krävs för tjänsten.

 Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön, individuell lönesättning
Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse
Sista datum: 2022-10-31

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-02-11

Referensnummer

2022/36

Kontaktperson(er)

  • Andreas Siverståhl Hjelm, 046-3593557

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, 046-359 70 39

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?