Länk till startsidan

Enhetschef för omvärld och externa relationer, Lunds kommun

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss
Enheten för omvärld och externa relationer är ny och kommer att skapas i samband med att aktuell tjänst tillsätts.

Enheten kommer att ha en viktig roll i att samordna och utveckla kommunens relationer och samverkan med omvärlden. Enheten ska stödja kommunens ledning och verksamheter i att utveckla Lunds roll som en internationell universitetsstad och regional tillväxtmotor. Enhetens uppdrag är vidare att stödja den kommunledningen i att positionera Lund gränsregionalt (Öresund), nationellt, europeiskt och internationellt.

Enheten arbetar både strategiskt och operativt. Det innebär att enheten arbetar med långsiktiga politiska strategier och prioriteringar samt hanterar operativa frågor som event, projekt och mottagande av officiella delegationer till kommunfullmäktige och kommunstyrelsen samt protokollära frågor.

Enheten kommer initialt bestå av befintliga strateger med inriktning på universitet och studentsamverkan, regional utveckling, extern finansiering, protokollära frågor samt internationellt samarbete.

Arbetsuppgifter
I uppdraget som enhetschef kommer du, tillsammans med enhetens medarbetare, att utveckla en ny struktur för samordning av kommunens externa relationer, samarbeten och protokollära frågor. Det innebär att du ska leda enhetens medarbetare i en förändringsresa. Som enhetschef är det viktigt med ett utvecklingsorienterat förhållningssätt samt en utvecklad förmåga att sätta riktning och skapa delaktighet och få medarbetare att växa. Din uppgift blir att på ett mål- och resultatinriktat sätt leda enheten och dess arbete med såväl strategiska som operativa frågor. Du förväntas dra nytta av den samlade kunskapen hos dina kollegor och naturligtvis bidra med din unika erfarenhet och personlighet.

Tillsammans med enhetens medarbetare kommer du samverka nära flera parter i både kommunens organisation såväl som i omvärlden. Det är viktigt att du trivs med att bygga relationer och att du har en social färdighet där du obehindrat och prestigelöst kan röra dig mellan olika sammanhang; lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

I uppdraget som enhetschef kommer du att tillsammans med dina medarbetare på enheten och samverkansparter driva viktiga utvecklingsfrågor samt stödja Lunds ledning i att åstadkomma positionsförflyttningar utifrån politiska prioriteringar.

Du är även kommunens protokollchef och är tillsammans med dina medarbetare ett aktivt stöd till kommunens representationskommitté som består av kommundirektören, kommunstyrelsens presidium och kommunfullmäktiges presidium.

Just nu pågår en översyn av kommunkontorets organisation och var enheten placeras kommer att fastställas under våren. Du kommer, beroende på frågornas art, att rapportera till olika funktioner inom kommunkontoret.

Vi söker dig som har
Akademisk examen inom statsvetenskap alternativt annan utbildningsinriktning som arbetsgivaren bedömer adekvat för uppdraget. Internationell/europeisk inriktning är meriterande.

Dokumenterad chefs- eller ledarerfarenhet där du i din ledarroll har erfarenhet av att leda människor i samverkan och förändring.

Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Arbete nära den högsta politiska ledningen är meriterande.

Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Fler språk är meriterande.

God vana att samverka tvärsektoriellt med olika aktörer internationellt, regionalt och nationellt.
Erfarenhet av protokollära frågor är meriterande.

Ansökan
Kontakta gärna chefsrekryterare Malin Olsson, 0725-849 135, vid frågor om tjänsten. Ansöker gör du via vårt rekryteringssystem. Vi arbetar med löpande urval, varför vi gärna ser att du söker direkt.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-01-31

Referensnummer

2022/21

Kontaktperson(er)

  • Malin Olsson, chefsrekryterare, 046-359 98 34

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, 046-359 70 39

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?