Länk till startsidan

Förskoleadministratör för Barn- och Skolförvaltningen

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Den kommunala förskoleverksamheten i Lund omfattar ca 70 förskolor. Verksamheterna genomsyras av ett helhetsperspektiv, där ledning och medarbetare gemensamt strävar efter att ge alla barn de bästa förutsättningarna för att lära och utvecklas tillsammans under hela förskoletiden. Tillsammans skapar vi en miljö som barnen trivs och känner sig trygga i och som stimulerar deras fortsatta utveckling.

Då en av våra kollegor ska gå på föräldraledighet så söker vi en ersättare under ett års tid.

Arbetsuppgifter

Som förskoleadministratör utgör du ett nära chefsstöd till förskolans rektorer och biträdande rektorer inom områden som barn-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöadministration. Samtidigt ingår du i ett nätverk bestående av samtliga förskoleadministratörer i Lunds kommun som vid behov kan gå in och stötta i varandras områden t.ex. under semestrar eller vid annan frånvaro.

Arbetsuppgifterna är omväxlande med ett periodvis högt tempo där målsättningen är att ge bästa möjliga service. I arbetet som förskoleadministratör ingår bland annat; ekonomiadministration, som exempelvis fakturahantering och kontering i ekonomisystemet Raindance, sköta beställningar och bokningar, posthantering och diarieföring i W3D3.

Du stödjer rektorerna och de biträdande rektorerna och arbetar självständigt med personalhantering i HR-portalen (Personec). Du utgör kontaktperson för medarbetarna när det gäller HR-portalen och har regelbunden kontakt med Löneservice.

Annan personaladministration ingår också, såsom att registrera scheman, frånvarokontroll och administrera anställningsunderlag. Du stödjer rektorer och biträdande rektorer vid introduktion av ny personal. Du kommer även att vara cheferna behjälpliga i framtagandet av olika underlag och statistik.

Vi söker dig som

Har minst tre års gymnasieutbildning eller motsvarande, gärna med ekonomisk inriktning.

En eftergymnasial administrativ utbildning är meriterande, likaså om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter sedan tidigare.

Innehar mycket god förmåga att hantera dator och andra digitala verktyg. Att du är väl insatt i Officepaketet är ett krav. Det är meriterande om du har kunskaper inom de IT-system som används (se ovan).

Har god förmåga att formulera dig i tal och skrift och arbetar på ett strukturerat och systematiskt sätt samt är observant och lyhörd för vad som behöver göras och kan prioritera på ett effektivt sätt.

Är en person som är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga och värdesätter att arbeta i team men du kan även utföra ditt uppdrag självständigt.

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2022-03-07 eller enligt överenskommelse
Sista datum: 2023-03-22

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-01-23

Referensnummer

2022/18

Kontaktperson(er)

  • Jessica Berggren, jessica.berggren@lund.se

Facklig(a) företrädare

  • Jannika Josefesson, Vision, 046-3595956
  • Cecilia Åkesson, Vision, vision.lund@lund.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?