Länk till startsidan

Enhetschef Utveckling, IT och digitalisering, Lunds kommun

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Brinner du för att skapa digitala tjänster i världsklass? Lunds kommun och avdelning IT och digitalisering söker nu en enhetschef utveckling med placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö, centralt belägen vid Lunds station. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka och en arbetsplats med stark laganda!

Välkommen att göra skillnad. På riktigt.

Om arbetsplatsen
Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande och lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar ca 11 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 127 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar.

Avdelning IT och digitalisering bedriver utvecklingsarbete och innovation samt ansvarar för IT-infrastruktur och förvaltning av kommungemensamma tjänster. Vi håller ihop arbetet med den digitala roadmapen för hela kommunen. Med vår expertis stöttar vi kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. Vi är idag cirka 50 medarbetare fördelat på fyra enheter.

Vi stöttar varandra, har roligt på jobbet och ser till att det finns en god balans mellan arbetsliv och fritid. Tillsammans är vi som bäst.

Arbetsuppgifter
Enhet Utveckling inom avdelning IT och digitalisering ansvarar för systemutveckling och IT-arkitektur. Inom ramen för systemutveckling drivs till exempel automation och e-tjänsteutveckling samt anpassning och integrationer med olika verksamhetssystem. IT-arkitekterna ansvarar för att systemen hänger samman på ett tekniskt plan.

Som chef leder du enheten såväl strategiskt som operativt. Du ansvarar för personal och ekonomi samt att verksamheten fungerar väl och möter högt ställda krav. Viktiga faktorer är att våra lösningar möter verkliga behov på bästa sätt och att vår arkitektur möter högt ställda krav.

Du ansvarar för att du och dina medarbetare har god koll på viktiga faktorer i omvärlden och rätt kompetens för dagens och morgondagens behov. Du är en ambassadör för din enhet och avdelningen och ser till att våra frågor får rätt uppmärksamhet och perspektiv. Du tar fram strategier och mål och förankrar dessa och du säkerställer att ni jobbar mot en överenskommen plan.

Sist men inte minst skapar du ett team med medarbetare som har bästa möjliga förutsättningar att göra ett bra jobb och trivas i längden.

Ledarskapet i Lunds kommun präglas av våra ledord Lyssna, Lära, Leda, detta skall genomsyra allt det vi gör för att skapa Ett Lund.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en mogen ledare som skapar stabilitet och trygghet och du får dina medarbetare att växa. Du har minst tre års erfarenhet i ledande position. Erfarenhet av personal- och budgetansvar är meriterande, liksom erfarenhet av förändringsledning.

Du är positiv, drivande och ansvarsfull, en god kommunikatör med en god förmåga att samarbeta med olika intressenter, och du skapar struktur och tydlighet. Du är en person som inte står stilla och som kontinuerligt underhåller din kunskap. Du har förmåga att se på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt en förmåga att hantera komplexa frågor.

Vi ser att du som söker har minst 10 års erfarenhet från roller inom mjukvaruutveckling eller IT. Du är väl förtrogen med de förutsättningar som behövs för framgångsrik digital utveckling. Erfarenhet av agila metoder samt deras roller och verktyg är meriterande, liksom erfarenhet av automation och e-tjänsteutveckling.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskap du har tillgodogjort dig genom relevant erfarenhet och eftergymnasial utbildning.

Erfarenhet av att arbeta inom eller som leverantör till offentlig sektor är meriterande.

Ansökan
Kontakta gärna chefsrekryterare Malin Olsson, 0725-849 135, vid frågor. Ansöker gör du via vårt rekryteringssystem. Vi arbetar med löpande urval och ser därför att du söker direkt.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-02-07

Referensnummer

2022/15

Kontaktperson(er)

  • Malin Olsson, Chefsrekryterare, 046-359 98 34
  • Johan Frithiof-Karlberg, Chef IT & Digitalisering, 046-359 44 32

Facklig(a) företrädare

  • Cecilia Åkesson, Vision, 046-359 70 39

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?