Länk till startsidan

Utvecklingsledare

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Särskilt boende för äldre ansvarar för våra äldreboenden och demensboenden för äldre. I Lunds kommun drivs 13 särskilda boenden av kommunen. Här bor personer med omfattande behov av service och omvårdnad dygnet runt. 

För att ytterligare sätta fokus på kvalitetsfrågor söker vi nu en utvecklingsledare.    

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att utveckla och vara drivande i hälso-och sjukvårdsfrågor inom våra särskilda boenden. Du arbetar som operativt och nära stöd till chefer och sjuksköterskor på våra enheter.

Målsättningen är att skapa en likvärdig vård och ett likartat arbetssätt för att kvalitetssäkra verksamheten. Som utvecklingsledare skapar du tillsammans med sjuksköterskor enhetliga rutiner och är en förebild i kvalitetsarbetet för all HSL-personal.

Du är drivande i vårt kvalitetsarbete med Senior Alert, BPSD och Palliativa registret. Andra utvecklingsområden är bland annat kost och nutrition, läkemedelshantering, och palliativ omvårdnad. I detta arbete samarbetar du med relevanta aktörer i organisationen såsom demensteam, dietist, utbildningsansvariga, med flera.

Du informerar om, och implementerar olika processer och driver utvecklingen framåt på ett strukturerat och målinriktat sätt. Att ansvara för att nyanställda sjuksköterskor erbjuds bra, informativ introduktion är ett exempel på ansvarsområde som blir ditt. Kollegor, chefer och mentorer finns redo för att bidra i introduktionsarbetet, men du optimerar processen, du planerar, samordnar och kvalitetssäkrar.  

Vi söker dig som

är legitimerad sjuksköterska. Du har erfarenhet av arbete inom särskilt boende och har goda kunskaper inom aktuell lagstiftning. Har du erfarenhet av demensomvårdnad är det meriterande. 

Du har stor pedagogisk förmåga med ett entusiasmerande förhållningssätt. Du är modig, tycker om utmaningar och vågar utmana ett förlegat förhållningssätt. Din förmåga att lyfta blicken för helheten, förmågan att se saker ur olika perspektiv, är viktig. Vi tror att du är lite klurig och hittar nya framkomliga vägar. Givet är att du gillar kvalitets-och utvecklingsarbete och att du är smidig och kommunikativ i din dialog och samverkan. Uppdraget är brett med flera parallella processer vilket kräver struktur och noggrannhet från din sida. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med våra kvalitetsregister, (Senior Alert, BPSD samt Palliativa registret). Du utrycker dig väl på svenska i tal såväl som skrift.

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

För att kunna påbörja en anställning inom omsorgsnära arbete ställer Lunds kommun krav på att du uppvisar ett giltigt vaccinationsbevis som styrker att du är vaccinerad mot covid‐19.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-01-27

Referensnummer

2021/1386

Kontaktperson(er)

  • Cecilia Persson, Rekryteringskonsult, 046-359 66 48
  • Lena Tellström, Enhetschef, 046-359 63 71
  • Malin Edlund, Enhetschef, 046-359 57 43

Facklig(a) företrädare

  • Joanna Mavéus, Vårdförbundet, via växel 046-359 50 00

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?