Länk till startsidan

Enhetschef

Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen tillgodoser övriga förvaltningar och kommunala bolags behov av service, exempelvis inom lokaler, skolmåltider, grönyteskötsel eller entreprenadjobb. Vi har drygt 600 anställda fördelade över affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad och Måltidsservice samt vår servicestab. Hos oss är du med och gör skillnad för små och stora Lundabor!

Om oss

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa

handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa

framtiden med oss?

 Arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för verksamheten och dess utveckling, du ansvarar för att planera, driva och följa upp projekt med ansvar för personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och kvalitetsfrågor. Du deltager i Avdelningens ledningsgrupp, och tillsammans med övriga Enhetschefer, samt Avdelningschefen ansvarar ni gemensamt för att utveckla avdelningen, men även se till helheten inom Markentreprenad verksamhet.

 

Anläggningsavdelningen utför bland annat underhåll och anläggning av gator och torg. Vi bygger om och nyanlägger offentliga parkmiljöer så som skolgårdar, parker och utför dränering av kommunens fastigheter och etablering av tillfälliga moduler. På beställning av Kraftringen gräver och förlägger vi fjärrvärmeledningar. Vi schaktar och förlägger tomrör för el, fiberkanalisation samt blåser fiberkablar.

 

Som enhetschef för Fjärrvärme/Opto ansvarar du för drift, underhåll och anläggningsprojekt i gatumiljö på uppdrag av bland annat Kraftringen och andra kommunala bolag inom Lunds kommun. Enheten består av 2 arbetsledare samt 7 medarbetare, geografiskt placerade runt om i kommunen.

 Vi söker dig som

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap och som har stort fokus på kommunikation, är tydlig och lyhörd och mån om att ta tillvara och utveckla dina medarbetares kompetenser och kunskaper

Du har en coachande ledarstil och du får andra att trivas och växa. Du arbetar lösningsorienterat, du kan prioritera och se till verksamhetens helhet.

Du har kapacitet och driv för att fatta beslut, skapa struktur och resultat genom god projektöverblick.

Du har en stark inre drivkraft, god självinsikt och mod att leda i utveckling.

Du är affärs- och resultatinriktad och ser till Lunds kommuns bästa och verkar för att uppsatta mål förverkligas. Du har god erfarenhet av att hantera och ansvara för budget och ekonomiska uppföljningar.

Din grundutbildning är gymnasieutbildning. Övrig dokumenterad utbildning inom ledarskap, ekonomi, anläggning är meriterande.

Du har dokumenterad erfarenhet som enhetschef eller platschef och minst tre till fem års erfarenhet som chef och ledare inom anläggningssektorn.

Erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor samt utbildning inom entreprenadjuridik och ekonomi är meriterande.

Du kan formulera dig väl i både tal och skrift på svenska och är van att arbeta inom Office-programmet.

Markentreprenad är en växande organisation med goda utvecklingsmöjligheter och attraktiva förmåner. Under din första tid hos oss får du en skräddarsydd introduktion som utgår ifrån dina behov och dina erfarenheter.

 

Vi ser fram emot din ansökan. Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-01-31

Referensnummer

2021/1384

Kontaktperson(er)

  • Torbjörn Håcansson, 046-3594869

Facklig(a) företrädare

  • Anna Ehnberg Simonsson, 046-3595244

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?