Länk till startsidan

Vi söker stödassistent till Trissogatans servicebostad i Södra Sandby

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

I Lunds kommun ligger vi i framkant med att arbeta utifrån individens behov i centrum (IBIC). IBIC är en nationell modell med fokus på brukarens individuella behov som beskrivs genom systematisk dokumentation och följs upp regelbundet.

Trissogatan 5 är ett serviceboende i natursköna Södra Sandby för 10 brukare som behöver stöd och hjälp inom vissa livsområden. Här jobbar vi med att främja självständighet och trygghet. 

 

Arbetsuppgifter

 • Arbetsuppgifterna på Trissogatan består i att ge de boende individuellt stöd i deras dagliga livsföring genom att arbeta stödjande, motiverande och tydliggörande. Mycket genom samtal och aktiviteter såsom promenader.

 • Vi jobbar också med att ge de boende en förutsägbarhet och skapa en struktur i personernas vardag.

 • Stimulera till fritidsaktiviteter och delaktighet i samhället efter individuellt satta mål i samverkan med närstående, gode män och/eller förvaltare.

 • En viktig del i arbetet är att agera länk mellan den boende och andra professioner runt individen. Här förekommer kontakt med psykiatrin frekvent.

 • Tillsammans med dina kollegor planerar, utför och följer du upp olika arbetsuppgifter för att förbättra och utveckla med brukarens behov i fokus.

 • Det ingår även dokumentation i Procapita och andra administrativa arbetsuppgifter.

 

Vi söker dig som

 • Har godkända betyg från vård-och omsorgsprogrammet, barn-och fritidsprogrammet eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

 • Har erfarenhet att arbete som stödassistent inom LSS eller i en liknande roll inom psykiatrin.

 • Har du dessutom fördjupade kunskaper om psykiatriska diagnoser och tillstånd är det meriterande.

 • Är lugn, trygg och har ett flexibelt sätt i ditt bemötande.

I denna rekrytering arbetar vi löpande så välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

För att kunna påbörja en anställning inom omsorgsnära arbete ställer Lunds kommun krav på att du uppvisar ett giltigt vaccinationsbevis som styrker att du är vaccinerad mot covid‐19.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2021-06-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-01-31

Referensnummer

2021/1381

Kontaktperson(er)

 • Ludvig Oldbring, 046-359 65 36
 • Nina Emmertz, 046-3593563

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?