Länk till startsidan

Biolog

Tekniska förvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa

handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa

framtiden med oss? Brinner du för naturvård? Lunds kommun bjuder på ett rikt landskap, här finns allt från myllrande våtmarker och fågelsjöar till artrika fälader och lummiga bokskogar.  

Om oss

På park- och naturavdelningen på tekniska förvaltningen arbetar vi med kommunens parker,

naturområden och offentliga rum. Vi hanterar strategiska vatten-, frilufts- och naturvårdsfrågor, driver samverkansråd och naturvårdsprojekt, bildar och sköter naturreservat bland mycket mer.

Arbetsuppgifter

Vi är nu inne i en intensiv period och söker därför en medarbetare som kan bidra till att

växla upp takten i vårt naturvårdsarbete. Du kommer att arbeta med att genomföra utvalda delar av kommunens handlingsplan till kommunens grönprogram. Du kommer att delta i arbetet med att identifiera och genomföra projekt inom naturvård. Du kommer att vara en del av teamet på natur- och friluftslivsenheten och kommer att arbeta tätt tillsammans med naturvårdsbiologen och kommunekologen. Arbetet innebär många kontakter med representanter från andra avdelningar, förvaltningar, verksamhetsutövare och kommunens invånare.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är bra på att driva projekt och få saker ur händerna. Vi tror att du har en bakgrund som biolog med erfarenhet av arbete med terrester naturvård med botanisk och gärna entomologisk kompetens. Tidigare erfarenhet av arbete i projektform inom till exempel LONA är meriterande. Även positivt om sökande har arbetat med GIS-verktyg som ArcMap. Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är ett krav. Du är engagerad, lyhörd och kan argumentera för dina idéer. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i grupp.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: snarast Tidsbegränsad anställning 18 må med eventuell möjlighet till förlängning

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2022-01-23

Referensnummer

2021/1374

Kontaktperson(er)

  • Magnus Eckeskog Enhetschef, 046-359 3587

Facklig(a) företrädare

  • Anders Söderberg Vision, 046-359 55 51
  • Maria Sjögren Naturvetarna, 046-359 69 76

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?