Länk till startsidan

Socialpedagog till HVB och stödboende för ungdomar

Socialförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På socialförvaltningen arbetar cirka 600 medarbetare som ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Om oss

Vi är ett härligt gäng på 14 socialpedagoger och en enhetschef som nu söker kollegor som kan hoppa in för två kollegor som kommer att vara tjänstlediga under 6 månader.

Vi har två olika uppdrag. Det ena är ett HVB- hem för ensamkommandeflickor och pojkar med sex platser. Den andra är ett stödboende för unga mellan 16-20, både pojkar ochflickor och som arbetar helt efter individens behov. Med anledning av det har vi också tvåboendealternativ som vi erbjuder. Dels korridorboende med tillgänglig personal dygnet runt, men också 14 lägenheter för de som nått en högre mognad och självständighet eller av olika anledningar inte kan bo tillsammans med andra. Vi värnar om vår ungdomar och målet är att ungdomarna ska få det individuella stöd de behöver och kunna nå en självständighet som gör att hen klarar av att bo själv och bli självförsörjande. Alla ungdomar har en genomförandeplan som bygger på ett specifikt uppdrag som vifår av socialsekreteraren.Arbetsuppgifter

- vara ett professionellt vuxenstöd i ungdomarnas vardag på boendet och ansvara för deras dagligaomsorg.

- uppmuntra ungdomarna till att skapa ett bra socialt nätverk, motivera till utbildning samt hjälpa dem hitta en meningsfull och aktiv fritid.

- fungera som ett stöd i ungdomarnas studier och utveckling i såväl frågor om hur det svenska samhället fungerar men också arbeta mot en självständighet och vara i alla frågor med ungdomen som utvecklar den .

- vara ett stöd kring ungdomens kontakt med familj. - vara kontaktperson till flera ungdomar, föra dokumentation samt att tillsammans med vårdnadshavare, god man/ SFV och socialsekreterare upprätta och följa upp genomförandeplaner.

- ha en god kontakt med ungdomen, liksom med skolpersonal och andra för ungdomen viktiga personer/funktioner.

- ansvarsområden fördelas på samtlig personal utifrån tidigare erfarenhet och intressen. Man skapar rutiner och samordnar inom sitt ansvarsområde i samråd med kollegor och ungdomar.Vi söker dig som

brinner för socialt arbete och som är utbildad till socialpedagog, beteendevetare, socionom eller annan liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: månadslön
Tillträde: 22-01-10

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-12-08

Referensnummer

2021/1225

Kontaktperson(er)

  • Camilla Hagberg, 046-323860

Facklig(a) företrädare

  • Anna Nilsson, Vision, 046-359 51 30
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, 046-359 82 49

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?