Länk till startsidan

Sjukgymnast/fysioterapeut LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Hos oss får du god introduktion, regelbunden kompetensutveckling, yrkesspecifika och tvärprofessionella nätverksträffar och möjlighet att arbete med utveckling av välfärdsteknologi. 

I verksamheten möter du brukare från 20 år med beslut enligt LSS. Brukarna kan bo i ordinärt boende eller i gruppbostad/servicebostad. Brukarna har medfödda eller förvärvade fysiska-, neurologiska- och/eller psykiska funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut är du med och skapar viktiga förutsättningar för patienten att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt genom bland annat rehabilitering, träning och hjälpmedelsförskrivning. Du arbetar tillsammans med chef, omvårdnadspersonal och legitimerade kollegor i ditt dagliga arbete.

I arbetet möter du patienter med olika funktionsnedsättningar och sjukdomstillstånd, både personer som har kommunala insatser och de som klarar sig utan. Detta gör arbetet varierande och ställer krav på en bred kompetens och flexibilitet. Du ansvarar för fysioterapeutisk bedömning, utredning och målsättning av aktivitetsbehov. Du är den i teamet som har stor kunskap om hjälpmedel, användning, produktkunskap och du har ett nära samarbete med leg arbetsterapeut samt omvårdnadspersonal.

I arbetet ingår att handleda omvårdnadspersonal så att varje patients rehabilitering/habilitering ges bästa förutsättning. Hos de patienter som är i behov av flera kompetenser arbetar du i team med sjuksköterska, arbetsterapeut och omvårdnadspersonal.

Dokumentation: Journalföring i Procapita och hjälpmedelsförskrivningar via 10-gruppens förskrivarportal. Arbetstid måndag-fredag dagtid. Uppdraget är en visstidsanställning t o m 31/8 2022 med möjlighet till eventuell förlängning.  

Vi söker dig som

Är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom yrkesområdet. Du har förmåga till självständigt arbete såväl som arbete i team. Du är lyhörd, flexibel, engagerad och tar tillvara på brukarnas delaktighet.


Du har god datorvana samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi förutsätter att du har ett gott bemötande och att du är positiv till nya utmaningar. Körkort och cykelvana krävs.

 

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Som arbetsgivare följer Lunds kommun Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra spridning av coronaviruset. Enligt Folkhälsomyndigheten är vaccination mot covid-19 det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och smittspridning. Vi uppmuntrar därför alla medarbetare och särskilt dem som kommer i kontakt med riskgrupper i sitt arbete att vaccinera sig mot covid-19.

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista datum: 2022-06-30

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-12-05

Referensnummer

2021/1220

Kontaktperson(er)

  • Malin Ask, Enhetschef, 046-359 6486
  • Cecilia Persson, Rekryteringskonsult, 046-359 66 48

Facklig(a) företrädare

  • Isabell Nyman Sandberg, Fysioterapeuterna, 046-359 67 35

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?