Länk till startsidan

Jurist till serviceförvaltningen, Lunds kommun

Serviceförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Serviceförvaltningen tillgodoser övriga förvaltningar och kommunala bolags behov av service, exempelvis inom lokaler, skolmåltider, grönyteskötsel eller entreprenadjobb. Vi har drygt 600 anställda fördelade över affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad och Måltidsservice samt vår servicestab. Hos oss är du med och gör skillnad för små och stora Lundabor!

Om oss

Denna tjänst ligger placerad under serviceförvaltningens stabsavdelning och enheten för verksamhetsstöd. Inom staben arbetar cirka 30 medarbetare som stöttar förvaltningen och dess tre affärsområden inom flera olika expertområden. Enheten för verksamhetsstöd består av tio medarbetare med bred kompetens och stor erfarenhet inom IT, juridik, arkiv, nämndadministration, systemförvaltning, inköp/upphandling, administration och affärsutveckling. Du tillhör och stöttar serviceförvaltningens verksamhet men visst arbete även för tekniska förvaltningen kan bli aktuellt.

Är du jurist med erfarenhet från fastighets- eller bygg- och anläggningsbranschen och intresserad av att arbeta inom en utvecklingsinriktad kommunal förvaltning? Då kan du vara den vi söker!

Arbetsuppgifter

Som jurist inom serviceförvaltningen blir du en del av en prestigelös arbetsplats med engagerade medarbetare och ofta ett högt tempo.

I rollen som jurist på serviceförvaltningen består den största delen i att tillhandahålla juridisk rådgivning till förvaltningens olika verksamheter i frågor som bland annat rör fastighetsrätt, entreprenadrätt och avtalsrätt. Du kommer även företräda förvaltningen i olika förhandlingar, medverka i upprättande av övergripande juridiska riktlinjer och rutiner, upprätta och granska handlingar/avtal, bevaka lagstiftning och praxis med koppling till aktuella rättsområden samt hålla i internutbildningar. Du kommer även arbeta med viss kommunalrätt, förvaltningsrätt och frågor inom offentlig upphandling då vi inom förvaltningen genomför entreprenadupphandlingar.

Arbetsuppgifterna innebär att du kommer arbeta verksamhetsnära utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Du bistår med din kunskap, analyserar frågeställningar och ger kvalificerade råd till verksamheten. Du kommer att arbeta nära förvaltningens befintliga jurist samt ingå i Lunds kommuns nätverk för jurister.

Vi erbjuder dig varierande och utvecklande arbetsuppgifter med stora möjligheter att påverka och utvecklas. Tjänsten innebär ett stort eget ansvar där du till största del själv planerar och strukturerar ditt arbete.

Vi söker dig som

har en juristexamen motsvarande 270 högskolepoäng. Du har erfarenhet av arbete med motsvarande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning eller privat sektor.

Du har erfarenhet av att arbeta inom fastighets- och/eller bygg- och anläggningsbranschen, alternativt besitter kunskaper inom området. Vi ser gärna att du har kunskaper inom entreprenadrätt eller fastighetsrätt. Du har erfarenhet av juridiska förhandlingar som lett till rättslig prövning eller tvist. Har du även kunskap inom offentlig upphandling och kommunallagen och har arbetat inom en politiskt styrd verksamhet är detta meriterande. Det viktigaste för oss är att du är intresserad av vår verksamhet och villig att lära och utvecklas tillsammans med dina kollegor.

Du har ett flexibelt förhållningssätt och har lätt för att förhålla dig till ändrade och nya omständigheter. Du löser uppgifter och problemställningar utifrån ett metodiskt tillvägagångssätt och ett holistiskt förhållningssätt. Du har en förmåga att hitta pragmatiska och praktiska lösningar på komplicerade utmaningar som verksamheten kan ställas inför. Du förmedlar dina kunskaper och ställningstaganden på ett pedagogiskt och tydligt sätt.

Som person är du analyserande, initiativtagande och har en god samarbetsförmåga. Du är lyhörd för de kollegor du stöttar och för verksamheternas behov samt har en förmåga att skapa goda relationer. Du trivs med att arbeta nära dina kollegor men även självständigt och med flera olika processer samtidigt.

Vi ser framemot din ansökan! 

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-12-20

Referensnummer

2021/1213

Kontaktperson(er)

  • Johanna Knuthson, enhetschef, 046-359 47 78
  • Malin Olsson, chefsrekryterare, 046-359 98 34

Facklig(a) företrädare

  • Anders Söderberg, Vision, 046-359 55 51

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?