Länk till startsidan

Kvalitetsutvecklare LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Vård- och omsorgsförvaltningen söker en driven och engagerad kvalitetsutvecklare till verksamhetsområde stöd och aktivering.

Verksamheten Stöd- och aktivering för personer med funktionsnedsättning ingår som en del av Vård-och omsorgsnämndens ansvarsområde. Verksamheten vänder sig till personer med funktionsnedsättning och omfattar insatserna daglig verksamhet, korttidstillsyn, korttidsvistelse, ledsagare, avlösare och kontaktperson enligt LSS. Utöver detta finns även en mötesplats för brukare inom LSS. 

Inom denna verksamhet ser vi en stor nytta av välfärdsteknik och har kommit lång i detta arbete. På enheterna finns teknikcoacher som hjälper att driva detta arbete.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsutvecklare blir din uppgift att driva, utveckla och samordna det systematiska förbättrings-och kvalitetsarbetet.

Du kommer att stötta verksamhetsområdet med kvalitetsfrågor både till enhetschefer och deras medarbetare med bla att:

  • Utreda lex Sarah-rapporter.
  • Sammanställa, följa upp och analysera indikatorer kopplade till kvalitetsområdet.
  • Implementera och kvalitetssäkra rutiner, kompetensutveckla chefer och medarbetare samt driva olika utvecklingsområden/projekt.
  • Delta i förvaltningsövergripande arbetsgrupper tillsammans med kvalitetsutvecklare inom andra verksamhetsområden.
  • Hålla i utbildningar och workshops, med fokus på kvalitetsfrågor, för chefer och medarbetare.
  • Samverka med olika verksamheter och funktioner, både internt och externt.

Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp där vi senaste åren utbildats och arbetar med ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete där du tillsammans med trevliga kollegor har möjlighet att göra skillnad. Välkommen till en arbetsplats med hög kompetens, stort engagemang och mycket kreativitet där alla stöttar varandra i arbetet med att uppnå en effektiv organisation med hög brukarnöjdhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen inom område som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.

Det är ett krav att du är väl insatt i LSS-lagstiftningen och vi ser det som en merit om du har erfarenhet av att arbeta inom LSS

Det är ett merit om du har erfarenhet av att arbeta som kvalitetsutvecklare eller i liknande befattning.

Vidare förutsätter vi att du kan uttrycka dig utan svårigheter i tal och skrift i det svenska språket samt att du har god digital kompetens för att kunna hantera olika digitala arbetsredskap.

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Som arbetsgivare följer Lunds kommun Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra spridning av coronaviruset. Enligt Folkhälsomyndigheten är vaccination mot covid-19 det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och smittspridning. Vi uppmuntrar därför alla medarbetare och särskilt dem som kommer i kontakt med riskgrupper i sitt arbete att vaccinera sig mot covid-19.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 220201 eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-12-06

Referensnummer

2021/1212

Kontaktperson(er)

  • Anne Bing Tingström, verksamhetschef, 046 - 359 82 20
  • Cecilia Boll Segersteén, rekryteringskonsult, 046 - 359 65 36

Facklig(a) företrädare

  • Lars Öst, Vision, 046 - 359 55 77
  • Gregorio Macario, SSR, 046 - 359 82 49

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?