Länk till startsidan

Projektledare till tekniska förvaltningen, Lunds kommun

Tekniska förvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På tekniska förvaltningen blir du en del av samhällsbyggnadsprocessen. Vi hanterar kommunens markinnehav och arbetar strategiskt med exploatering och fastighetsutveckling. Våra medarbetare utvecklar, bygger och sköter stadens gator, torg, parker och naturområden. Vi skapar förutsättningar för hållbart resande och plats för möten, lek och fritid, och vi ansvarar även för kommunens färdtjänstverksamhet.

Lund är en regional motor med internationell profil och stark utvecklingskraft. Staden ska växa hållbart och flera större stadsbyggnadsprojekt pågår. Brunnshög, Kunskapsstråket, stadskärnan, Västerbro, Råbylund, Källby och Stångby är kommunens större områden för hållbar och attraktiv stadsutveckling. Kring Lund C, som redan idag har fjärde flest resenärer i landet och en stark resandeökning, pågår också planering för att utveckla stationsområdet.

Viktiga utgångspunkter i kommunens planering är att i första hand växa inifrån och ut genom att bygga tätare och att växa så att det är möjligt för många att gå, cykla och åka kollektivt och på så sätt växa hållbart.

Projektavdelningen på tekniska förvaltningen ansvarar för genomförande av de stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt som ligger inom förvaltningens ansvarsområde, från projektering fram till att färdig anläggning överlämnas till driftsorganisationen. Avdelningen är också delaktig i projekts tidiga skeden, exempelvis i detaljplaner. Projekten varierar i omfattning och komplexitet och sträcker sig från mindre ny- och ombyggnader till stora komplexa stadsutvecklingsprojekt. Vi är en beställarorganisation som i huvudsak arbetar genom externa konsulter och entreprenörer.

På projektavdelningen arbetar idag sju medarbetare samt en avdelningschef. Gruppen har stor erfarenhet av att driva projekt och vi jobbar aktivt med att dela erfarenheter med varandra och därigenom hela tiden lära nytt och förbättra oss. Vi har många projekt på gång och söker nu ytterligare projektledare till våra projekt.

Arbetsuppgifter
Som projektledare på tekniska förvaltningen kommer du att leda utredningar, projektering och entreprenader och även handla upp konsulter och entreprenörer. Projektledarens övergripande ansvar är att se till att projektmålen avseende tid, kvalitet och ekonomi uppnås. Arbetet inkluderar så väl att planera och strukturera ditt eget och andras arbete som riskhantering och ekonomistyrning i projekten.

Arbetet innebär mycket samverkan med kollegor på kommunen och även med externa aktörer såsom t.ex. VA-syd och Kraftringen. En god samarbetsförmåga och förmåga att planera och kommunicera är därför av stor vikt, men också att du är självgående och van vid att ta helhetsansvar.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är utbildad civil- eller högskoleingenjör med relevant inriktning mot infrastruktur, bygg och anläggning eller samhällsbyggnad och har minst 3 års aktuell arbetslivserfarenhet av projektledning inom dessa områden. Erfarenhet av att ha ansvarat för att leda projektgenomförande (projektering och byggnation) av större infrastruktur- och samhällsbyggnadsprojekt är ett plus. Vi ser också gärna att du har erfarenhet från att arbeta på entreprenadsidan.

Meriterande är även goda kunskaper inom offentlig upphandling, god vana av samverkan med myndigheter samt goda kunskaper i entreprenadjuridik.

Stor vikt kommer vid rekryteringen att läggas vid personliga egenskaper, de präglas av;
• Du levererar utifrån uppsatta mål och tider
• Du tar egna initiativ, är självständig, handlingskraftig och har hög integritet
• Du är strukturerad i ditt arbete och skapar tydlighet i projekten
• Du är intresserad av att utveckla och förbättra verksamheten
• Du har lätt att skapa goda relationer på alla nivåer såväl internt som externt
• Du är en lagspelare för att nå fram till lösningar
• Du ser affärsmässighet som en naturlig del av ditt uppdrag
• Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift

Ta chansen att utveckla Lunds kommun och göra en positiv skillnad tillsammans med oss! I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt

Välkommen med din ansökan! Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-12-13

Referensnummer

2021/1203

Kontaktperson(er)

  • Pernilla von Strokirch, Projektchef, 046-359 57 50
  • Malin Olsson, Chefrekryterare, 046-359 98 34

Facklig(a) företrädare

  • Tilda Brage, Sveriges ingenjörer, 046-359 57 50
  • Anders Söderberg, Vision, 046-359 6983

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?