Länk till startsidan

Elevassistent till mellanstadiet på Genarpskolan

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

På Genarps skola har vi ca 300 elever i årskurserna 4-9. Vi är ca 45 medarbetare som arbetar tillsammans och nära eleverna för att skapa tillgängliga och trygga lärmiljöer. Vi månar om att skapa goda relationer med varandra och med våra elever. I vårt utvecklingsarbete fokuserar vi på tillgängliga lärmiljöer och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler. I varje klassrum finns smartboard/projektor och alla elever har egen I-pad/dator.

Vi erbjuder dig kunniga och trevliga kollegor som ser fram emot att välkomna en ny arbetskamrat. Du kan även förvänta dig rektorer som ger frihet under ansvar och som värdesätter att vara närvarande på skolan. Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler.

Inom gångavstånd finns naturreservatet Risen, Häckeberga kvarn och Ekevallens idrottsplats med utegym. Här kan du som är intresserad av natur, vandring, löpning, mountainbike etc njuta av naturen och träna i anslutning till ditt arbete.

Lunds kommun erbjuder också ett friskvårdsbidrag på 1700 kr per år, samt rabatterat pris hos Actic gym, som har en av sina anläggningar i Genarp.

Arbetsuppgifter

Arbetet som elevassistent innebär elevstödjande arbete hela skoldagen och även i fritidshemmet.

Som elevassistent arbetar du inkluderande och i nära samarbete med lärare och specialpedagoger. Du arbetar med tillgängliga lärmiljöer och har kunskap om anpassningar och kompensatoriska hjälpmedel.

Du arbetar både med vardagliga mål såväl som kunskapsmål. Du är ett stöd vid raster och övergångar och erbjuder meningsfulla aktiviteter och stimulans. Du har nära samarbete med vårdnadshavare och skapar en röd tråd mellan hemmet och skolan.

Anställningen är en visstidsanställning fram till sommaren 2022, med start omgående. Eventuell möjlighet till förlängning eller omvandling till tillsvidareanställning.

Vi söker dig som

har erfarenhet av arbete som elevassistent med elever i grundskolan som har neuropsykiatriska funktionshinder eller andra funktionshinder. Du har kunskap om kompensatoriska hjälpmedel och anpassningar.

Det är meriterande om du har elevassistentutbildning eller barnskötarutbildning.

Du är tydlig i din kommunikation och hanterar utmaningar på ett lågaffektivt sätt. Du är närvarande och flexibel i olika sociala kontexter.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell månadslön
Tillträde: 2021-12-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-28

Referensnummer

2021/1195

Kontaktperson(er)

  • Malin Sellberg, 046-359 9514

Facklig(a) företrädare

  • Birgitta Mattisson, Kommunal, birgitta.mattisson@lund.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?