Länk till startsidan

Lärare till särskild undervisningsgrupp, åk 6–9

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Kommunövergripande särskilda undervisningsgruppen (KSU) består av fem mindre enheter geografiskt placerade i olika delar av Lund. Nu söker vi en lärare i språk (svenska/engelska) eller matematik till vårt härliga team. 

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att undervisa elever i behov av särskilt stöd. Du kommer att arbeta självständigt i en arbetsgrupp och ha stora möjligheter att påverka utformningen av skolarbetet. Verksamheten är förlagd till egna lokaler där arbetsgruppen ges möjlighet att ge eleverna undervisning i en lugn, trygg och välanpassad miljö.

Till största del innebär tjänsten att undervisa elever i vårt akutteam, en tillfällig och tidsbegränsad verksamhet där syftet är att elev, vårdnadshavare och skola ska få en time-out. Avsikten är att bryta mönstret och att eleven ska få möjlighet att lyftas med målsättningen att eleven ska återgå till sin hemskola.

I tjänsten ingår också att samverka med externa aktörer, till exempel socialtjänsten, Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH), Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) med flera. 

Vi söker dig som

Vi söker dig som är legitimerad lärare i svenska/engelska eller matematik. Om du är behörig i andra ämnen eller har specialpedagogisk examen är det meriterande. Erfarenhet av arbete med elever som har neuropsykiatrisk funktionsnedsättning är även meriterande. 

För att trivas i rollen hos oss tror vi att du är utvecklingsinriktad, ser varje enskild elevs behov och har nära till glädje och skratt. Du vill arbeta med alla arbetsuppgifter som ingår i läraruppdraget och har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling. Vidare använder du relationellt lärande som ett pedagogiskt redskap. 

Som person är du kreativ och lösningsfokuserad. Du är lugn och trygg i dig själv och trivs med att skapa ett gott samarbetsklimat med elever, medarbetare och föräldrar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort krävs.

Välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-26

Referensnummer

2021/1192

Kontaktperson(er)

  • Thomas Erlandsson, 046-359 37 60

Facklig(a) företrädare

  • Tommy Lundstedt, Lärarförbundet, 046-359 37 69

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?