Länk till startsidan

Grundskollärare med inriktning SV/SO åk 4-6

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

På Genarps skola har vi ca 300 elever i årskurserna 4-9. Vi är ca 50 medarbetare som arbetar tillsammans och nära eleverna för att skapa tillgängliga och trygga lärmiljöer. Vi månar om att skapa goda relationer med varandra och med våra elever. I vårt utvecklingsarbete fokuserar vi på tillgängliga lärmiljöer och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler. I varje klassrum finns smartboard/projektor och alla elever har egen I-pad/dator.

Genarps skola genomgår en utvecklingsresa och som medarbetare har du en central och medskapande roll i utvecklingsarbetet. Vi har ambitionen att driva och utveckla medarbetarnas bedömningsprofession, språkutvecklande arbetssätt och det relationella ledarskapet i klassrummet.

Vi erbjuder dig kunniga och trevliga kollegor som ser fram emot att välkomna en ny arbetskamrat. Du kan även förvänta dig rektorer som ger frihet under ansvar och som värdesätter att vara närvarande på skolan.

Vi arbetar i ljusa och fräscha lokaler och som lärare i åk 4-6 har du din arbetsplats dels i klassrummet och dels i ett gemensamt arbetsrum.

Inom gångavstånd finns naturreservatet Risen, Häckeberga kvarn och Ekevallens idrottsplats med utegym. Här kan du som är intresserad av natur, vandring, löpning, mountainbike etc njuta av naturen och träna i anslutning till ditt arbete.

Lunds kommun erbjuder också ett friskvårdsbidrag på 1700 kr per år, samt rabatterat pris hos Actic gym, som har en av sina anläggningar i Genarp.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är ett vikariat fram till sommaren 2022, tillträde snarast. Eventuell möjlighet till förlängning.

Du ansvarar för att på ett professionellt sätt planera, genomföra och utvärdera undervisning i SV/SO i åk 4-6 utifrån gällande styrdokument, såväl enskilt som i samarbete med andra kollegor och arbetslag. Du kommer ingå i ett arbetslag där verksamheten planeras, genomförs, utvärderas och utvecklas i ett kollegialt lärande. Du kommer även vara mentor för en grupp elever. På Genarps skola arbetar vi nära elevhälsan i syfte att alla elever ska utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt.

Vi söker dig som

Har grundlärarexamen med inriktning mot SV/SO i grundskolans åk 4-6. Legitimation är meriterande.

Du arbetar utifrån ett inkluderande förhållningssätt och skapar motiverande och kreativa inlärningsmiljöer där elevens lärande sätts i centrum.

Du arbetar formativt, med tydliga mål, flera strategier för lärande och feedback som för elevens lärande framåt.

Du använder ett varierat undervisningssätt för att se till att alla elever uppnår lektionens syfte. Du skapar positiva relationer i ditt klassrum och bygger upp elevernas självförtroende att nå lärandemålen.

Du skapar dialoger som är tillåtande i klassrummet.

Du använder modern teknik som verktyg för kunskapssökande och anpassningar som höjer elevernas måluppfyllelse.

Du är samarbetsvillig, lösningsfokuserad och har höga ambitioner gällande undervisningens kvalitet.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell månadslön
Tillträde: 2021-12-01 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-12-12

Referensnummer

2021/1191

Kontaktperson(er)

  • Katja Vinulv, 046 359 7284
  • Malin Sellberg, 046 359 9514

Facklig(a) företrädare

  • Gunter Bergmann, LR, gunter.bergmann@lund.se
  • Gill Frostander, Lärarförbundet, gill.frostander@lund.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?