Länk till startsidan

Musiklärare till Vikingaskolan i Lund

Barn- och skolförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och grundsärskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi stävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

Om oss

Välkommen till Vikingaskolan! 

Skolan är belägen på Linero, i sydöstra delen av Lund. Hos oss går ca 560 elever i årskurserna F - 9. Vikingaskolan kännetecknas av hög personaltäthet, bred kompetens och stort engagemang. Vi ser varje elev, vi skapar nära relationer, vi ser olikheter som en tillgång. Alla på Vikingaskolan ska må bra, känna trygghet och trivas.

Vi strävar efter hög måluppfyllelse för att ge alla elever goda möjligheter inför framtida studier och kommande arbetsliv. På Vikingaskolan har vi fokus på språkutvecklande arbete i alla ämnen samt på skolans kompensatoriska uppdrag. Detta syns till exempel genom satsningar på språkteam, socialpedagoger och specialpedagogisk kompetens. 

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag ingår att undervisa, inspirera och utveckla elever från åk 3-9 på Vikingaskolan i musik. Det ingår även att planera och genomföra undervisning för att nå lärande och utveckling hos eleven utifrån deras individuella förutsättningar. Du ska dokumentera och följa upp elevens lärande och utveckling samt kommunicera detta med elever och vårdnadshavare.

Du ska ha förmåga att se varje elev, stärka elevens tilltro till sin egen förmåga att lära och stimulera till ett livslångt lärande. I läraruppdraget ingår även att förbereda eleven för ett liv i ett demokratiskt och mångkulturellt samhälle.

Du har förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är flexibel, självständig och strävar efter att tillsammans med övriga kollegor ge eleverna en trygg skolmiljö. Du kommer att vara mentor för en elevgrupp samt ingå i ett arbetslag.

Vi erbjuder en trevlig och positiv arbetsplats där vi tillsammans hjälps åt att ge eleverna goda förutsättningar inför framtiden.

Du ansvarar med stöd av kollegor för program och genomförande vid gemensamma samlingar som lucia, skolavslutningar m.m. Du kommer att ha stor pedagogisk frihet att utveckla musikundervisningen på Vikingaskolan.

Vi söker dig som

Vi söker i första hand dig som är behörig lärare i musik. Du är flexibel och van vid att självständigt planera ditt arbete. Du är lösningsorienterad, positiv och har en god förmåga att se helheter.

Du har ett inkluderande förhållningssätt och arbetar så att alla elever ges goda möjligheter att nå läroplanens mål. Du är väl insatt i styrdokumenten och kan förklara målen för eleverna.

Vi ser gärna att du har en god digital kompetens och att du arbetar ämnesövergripande.

Som person är du tydlig, lugn och trygg. Du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Ett positivt förhållningssätt och flexibilitet värderas högt. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är ett vikariat från januari 2022 till december 2022. Sökande med erfarenhet från musikbranscher kan också var aktuella för tjänsten.

Välkommen med din ansökan redan idag!

För att få arbeta med barn inom skola och förskola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Lön: Fast lön (ange löneanspråk i ansökan).
Tillträde: Januari 2022 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-12-10

Referensnummer

2021/1188

Kontaktperson(er)

  • Liselott Nilsson, 046-359 79 88

Facklig(a) företrädare

  • Mikael Sjölander , mikael.sjolander@lund.se

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?