Länk till startsidan

Studentmedarbetare inom medborgardialog

Kommunkontoret

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

På kommunkontoret arbetar cirka 300 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Om oss

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 260 medarbetare med att stödja nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, hållbar tillväxt samt avdelningen för Ledningsstöd.

Ledningsstöd är organiserad i fem enheter: utredning, utveckling, kansli, juridik samt trygghet och säkerhet. Studentmedarbetartjänsten är placerad på utredningsenheten, som bland annat arbetar med infrastruktur, samhällsplanering, internationella relationer, kommunala bolag, landsbygdsutveckling, statistik och projektledning.

Kommunkontoret är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa mot ett kommunledningskontor, vilket innebär att vi ännu tydligare tar ansvar för helheten och visar riktningen i hela kommunkoncernen. Vi arbetar i trevliga lokaler centralt belägna invid centralstationen i Lund.

Arbetsuppgifter

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på en arbetsmarknad?

Som studentmedarbetare inom utredningsenheten på kommunkontoret genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier. Du får möjlighet till inblick i Lunds kommuns verksamhet och bidrar till vår utveckling. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig. Din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under våren 2022, 1 februari tom 31 maj. 

Medborgarbudget innebär att boende utanför Lunds stad inbjuds till att komma med förslag om vad man önskar ska genomföras. Förslagen genomgår en utvärdering av en arbetsgrupp med tjänstepersoner som bedömer om de är möjliga att genomföra. Därefter får medborgarna möjlighet att rösta om vilka förslag som är viktigast att genomföra och det förslag som medborgarna röstar fram som det mest prioriterade genomförs.

Medborgarbudget för byarna, är ett tvåårigt projekt som syftar till att ta vara på de idéer som finns bland invånarna i områdena utanför Lunds tätort. Genom en medborgarbudget ökar det lokala engagemanget och möjligheten att påverka sin närmiljö och sin bygds utveckling.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla dialogen med kommuninvånarna och ta fram ett nytt sätt att arbeta med demokratifrågor. Ditt uppdrag blir att tillsammans med kommunens landsbygdsstrateg implementera och genomföra uppstarten av projektet medborgarbudget. Medborgarbudget är ett nytt sätt att arbeta, vilket innebär att du är delaktig i att hitta formerna och utveckla nya metoder.

 

Vi söker dig som

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet/högskola. Du ska ha läst minst 60 hp i ett för uppdraget relevant ämne såsom statsvetenskap.

Du har god kunskap om och intresse av offentlig sektor, samhällsfrågor och medborgarinflytande. Du är intresserad av att arbeta processinriktat, är kreativ och gillar att arbeta både självständigt och i grupp. För att trivas med uppdraget ska du uppskatta att möta människor och vara inlyssnande.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30/11!

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Deltid
Lön: Timavlönad
Tillträde: 1 febr 2022

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-30

Referensnummer

2021/1175

Kontaktperson(er)

  • Britt Steiner, 046-359 63 98

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?