Länk till startsidan

Sjuksköterska/Distriktssköterska hemsjukvård

Vård- och omsorgsförvaltningen

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Om oss

Inom hemsjukvården i Lunds tätort är vi ett team som arbetar riktat mot personer i åldern 20-65 år. Vi är en sammanhållen grupp på 3 sjuksköterskor, en resurssjuksköterska och 1 HSL undersköterska samt enhetschef. Vi utgår från Stora Södergatan i centrum och ansvarar för yngre personers behov av hemsjukvård. Tätorten har vi delat upp geografiskt i tre områden där du som sjuksköterska i första hand arbetar riktat mot ett av områdena. 

Arbetsuppgifter 

Personers behov av hemsjukvård varierar från enstaka insatser till insatser varaktiga över flera år. När du möter människor som är mitt i livet, i deras eget hem, är det lättare att se "hela människan". Vi arbetar för att erbjuda sjukvårdsinsatser med kvalité som underlättar människors vardag. Insatser som gör skillnad för patienter i behov av stöd, under en kortare eller längre period.

Du samarbetar med flera olika yrkesprofessioner såsom fysioterapeuter och arbetsterapeuter, och syftet med samverkan är att planera och utföra väl anpassade insatser till kommunens invånare, samt att bedriva hälso- och sjukvård inom kommunens ansvarsområde. Du ansvarar även för handledning och delegering av undersköterskor. 

Uppdraget är brett och omväxlande, du planerar din dag själv. Du får gärna, i slutet av rekryteringsprocessen, göra ett studiebesök hos oss för att se hur vi arbetar. 

Arbetstid: schemalagd dagtid med tjänstgöring var 8:e helg. Heltidsmått: 38,25 h/v. 

Vi söker dig som

Är legitimerad sjuksköterska eller distriktssköterska. Du har ett stort engagemang för att arbeta med människor och du är trygg i din egen person. Det är meriterande med några års erfarenhet inom din profession. Du talar och skriver svenska flytande och har goda datorkunskaper. 

Körkort och cykelvana är ett krav.

Som person är du lösningsfokuserad, strukturerad och noggrann i ditt arbete. Det är viktigt att du kan arbeta både självständigt och i samverkan med andra. Vi förutsätter att du har ett gott bemötande och har mod att prioritera och arbetsleda samtidigt som du har kvalitet och patientsäkerhet i fokus. Vidare delar du vår vision och värdegrund och är redo att arbeta utifrån våra förhållningssätt lyssna, lära och leda. Du har fokus på våra patienters önskemål och behov för att göra vardagen meningsfull för dem.

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Som arbetsgivare följer Lunds kommun Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra spridning av coronaviruset. Enligt Folkhälsomyndigheten är vaccination mot covid-19 det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och smittspridning. Vi uppmuntrar därför alla medarbetare och särskilt dem som kommer i kontakt med riskgrupper i sitt arbete att vaccinera sig mot covid-19.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2021-11-28

Referensnummer

2021/1170

Kontaktperson(er)

  • Malin Ask, Enhetschef, 046-359 64 86
  • Cecilia Persson, Rekryteringskonsult, 046-359 66 48

Facklig(a) företrädare

  • Vårdförbundet, 0771-420420

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?