Jobba inom vård och omsorg

Välkommen att bli en del i gemenskapen i Lunds kommun! Cirka 3 000 personer jobbar här med att ge vård och omsorg - ett viktigt och utmanande uppdrag som samtidigt ger så mycket tillbaka. Kom gärna och besök oss för att se hur vi har det på jobbet!

Hemtjänsten på besök.

Vi är en stor arbetsplats och söker ofta nya medarbetare med rätt kompetens och en vilja att hela tiden sätta brukaren i främsta rummet.

Alla våra lediga jobb hittar du här

Vi som jobbar på vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård, träffpunkter för seniorer och stöd till anhöriga. Ungefär 3 700 personer är beroende av stöd från oss i sin vardag.

En sittande kvinna skrattar och dansar med en stående kvinna.

Bli timvikarie

Var med och sprid lite värme inom vård och omsorg! Som timvikarie hos oss får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt, som ger dig erfarenheter för livet.

Kvinna som ler. Kvinnan är Emma Magnusson.

Nöjdare brukare och friskare medarbetare med IBIC

Lunds kommun är först i Sverige med att införa arbetssättet IBIC i hela vård- och omsorgsverksamheten. De positiva effekterna för både brukare och medarbetare är stora.

Johan Vintvall, leg arbetsterapeut

Att jobba som arbetsterapeut i Lunds kommun

Är du nyfiken på hur det är att jobba som arbetsterapeut i Lunds kommun? Vi ställde tre snabba frågor till Johan Vintvall, en av våra arbetsterapeuter, om vad han tycker om jobbet.

Ett gäng personer är ute i naturen på vandring.

Naturupplevelser som förflyttar gränserna

Med rätt stöd kan alla vandra Skåneleden! Så tänkte handledarna på daglig verksamhet Glimmern och startade ett vandringsprojekt som gett fantastiska resultat för deltagarna.

Paulina Hallonsten, undersköterska

Tre snabba frågor till...

Hur är det att jobba som undersköterska hos oss? Och vilka egenskaper behöver du som är intresserad av att jobba som undersköterska? Här kan du läsa vad Paulina Hallonsten, en av våra undersköterskor, tycker.

En kvinna med grön bussarong står och pratar med en annan kvinna,

”Det är något speciellt att jobba i andra människors hem – vi kommer nära varandra”

Hur är det att jobba som sjuksköterska inom kommunal hemsjukvård, och vilka är skillnaderna mot att jobba på sjukhus? Linda Bergman har erfarenhet från båda arbetsplatserna och så här beskriver hon sitt arbete som kommunal sjuksköterska på hemvårdsområde Torn i Lund.

En leende man lyfter in ett gånghjälpmedel i en bil.

En läkare kan rädda ditt liv, men en fysioterapeut kan hjälpa dig att leva det

Tänk dig att du drabbats av en stroke och plötsligt fått svårt att röra dig. Nu är det dags att åka hem från sjukhuset. Men kommer du ens uppför trappan till ditt hus? Kan du lägga dig i sängen och stiga upp igen? Inte? Då kan fysioterapeuten Patrik Gershagen hjälpa dig.

En leende Adrian Johansson meckar med ett tangentbord.

”Det roligaste är att det inte finns någon utstakad väg, utan vi får hela tiden hitta nya lösningar”

Hur kan en kaffekopp sätta igång en musikspelare? Hur styr en person som inte kan använda varken mus, tangentbord eller pekskärm sin dator? Och sysslar kommunen verkligen med e-sport? Fråga Adrian Johansson, som arbetar som IT-pedagog inom kommunens verksamheter för personer med funktionsnedsättning.

Faktaansvarig: Vård- och omsorgsförvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/omsorgsjobb