Jobba inom vård och omsorg

Vi på vård- och omsorgsförvaltningen jobbar för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Som medarbetare hos oss kan du ha din arbetsplats på ett äldreboende, en gruppbostad för personer med funktionsnedsättning eller en träffpunkt för seniorer för att nämna några exempel.

Söker du sommarjobb?

Vi letar vikarier till alla våra verksamheter och rekryteringen är i full gång. Ansök redan i dag!

Sök sommarjobb som:

Undersköterska eller vårdbiträde i Lunds stad

Undersköterska eller vårdbiträde i Södra Sandby, Dalby, Genarp eller Veberöd

Stödassistent eller stödbiträde i Lunds stad

Stödassistent eller stödbiträde i Södra Sandby eller Dalby

Vill du jobba extra som timvikarie?

Som timvikarie jobbar du med att ge äldre och personer med funktionsnedsättning stöd, service och omvårdnad utifrån deras behov och önskemål. Du väljer själv vilka dagar du vill arbeta och om du vill jobba dagtid, kvällar, nätter eller helger.

Sök timvikariat

En sittande kvinna skrattar och dansar med en stående kvinna.

Bli timvikarie

Var med och sprid lite värme inom vård och omsorg! Som timvikarie hos oss får du ett stimulerande jobb med massor av mänsklig kontakt, som ger dig erfarenheter för livet.

En kvinna med grön bussarong står och pratar med en annan kvinna,

”Det är något speciellt att jobba i andra människors hem – vi kommer nära varandra”

Hur är det att jobba som sjuksköterska inom kommunal hemsjukvård, och vilka är skillnaderna mot att jobba på sjukhus? Linda Bergman har erfarenhet från båda arbetsplatserna och så här beskriver hon sitt arbete som kommunal sjuksköterska på hemvårdsområde Torn i Lund.

Kvinna som ler. Kvinnan är Emma Magnusson.

Nöjdare brukare och friskare medarbetare med IBIC

Lunds kommun är först i Sverige med att införa arbetssättet IBIC i hela vård- och omsorgsverksamheten. De positiva effekterna för både brukare och medarbetare är stora.

En leende Adrian Johansson meckar med ett tangentbord.

”Det roligaste är att det inte finns någon utstakad väg, utan vi får hela tiden hitta nya lösningar”

Hur kan en kaffekopp sätta igång en musikspelare? Hur styr en person som inte kan använda varken mus, tangentbord eller pekskärm sin dator? Och sysslar kommunen verkligen med e-sport? Fråga Adrian Johansson, som arbetar som IT-pedagog inom kommunens verksamheter för personer med funktionsnedsättning.

Paulina Hallonsten, undersköterska

Tre snabba frågor till...

Hur är det att jobba som undersköterska hos oss? Och vilka egenskaper behöver du som är intresserad av att jobba som undersköterska? Här kan du läsa vad Paulina Hallonsten, en av våra undersköterskor, tycker.

En leende man lyfter in ett gånghjälpmedel i en bil.

En läkare kan rädda ditt liv, men en fysioterapeut kan hjälpa dig att leva det

Tänk dig att du drabbats av en stroke och plötsligt fått svårt att röra dig. Nu är det dags att åka hem från sjukhuset. Men kommer du ens uppför trappan till ditt hus? Kan du lägga dig i sängen och stiga upp igen? Inte? Då kan fysioterapeuten Patrik Gershagen hjälpa dig.

Johan Vintvall, leg arbetsterapeut

Att jobba som arbetsterapeut i Lunds kommun

Är du nyfiken på hur det är att jobba som arbetsterapeut i Lunds kommun? Vi ställde tre snabba frågor till Johan Vintvall, en av våra arbetsterapeuter, om vad han tycker om jobbet.

Faktaansvarig: Vård- och omsorgsförvaltningen

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/omsorgsjobb