Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Hans och Gretas förskola ligger på Norra Fäladen med närhet till Sankt Hans Bygg lek och Fäladsgårdens bibliotek. På förskolan arbetar vi med “Öppna Dörrar” vilket innebär att vi några dagar i veckan arbetar i tvärgrupper över avdelningarna.

Förskollärare

Arbetsuppgifter

Som förskollärare har du ansvaret att i samverkan med övrig pedagogisk personal se till att alla barn får en likvärdig utbildning och att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

I arbetsuppgifterna ingår att du ska planera, driva och dokumentera arbetet i enlighet med förskolans läroplan. I dina arbetsuppgifter ingår även att du tillsammans med kollegor ska följa upp och utvärdera verksamheten på förskolan. Vi säkerställer den pedagogiska verksamheten genom vårt systematiska kvalitetsarbete.

Vårt pedagogiska arbete grundar sig i ett kollegialt lärande mellan förskolans pedagoger och med Lönneberga och Rida Rankas pedagoger då vi har gemensamma APT och utvecklingsdagar.

Tjänsten är förlagd till en yngrebarnsavdelning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, som är väl förtrogen förskolans läroplan och barnkonventionen och som medvetet arbetar utifrån dessa.

Du är engagerad, nyfiken, kunnig och lösningsfokuserad. Ser olikheter som möjligheter och samarbete som en självklarhet. Du är van vid att arbeta såväl självständigt och i team och har lätt för att skapa positiva relationer med dina kollegor och har ett professionellt bemötande gentemot vårdnadshavare. Som person är du utåtriktad, initiativrik och har en god kommunikativ förmåga. Vi söker dig som vill arbeta utifrån Reggio-Emilias pedagogiska filosofi och med miljön som den tredje pedagogen. Vi vill att du är intresserad av att arbeta utifrån Grön Flagg

På Hans och Greta förskola arbetar vi med ett öppet sinne, ett tillåtande klimat, värme och arbetsglädje vilket märks på både barn och vuxna. Har du kunskap om Hans och Greta förskola är detta ett plus.

Vi vill att du har ett naturligt och professionellt samarbete med barn, kollegor och föräldrar.
Du som är klar med din förskollärarutbildning och väntar på din legitimation har möjlighet att få en tidsbegränsad anställning som kan övergå till en tillsvidareanställning när du fått din legitimation.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-02-03

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-01-17

Referensnummer

BSF 502/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Birgitta Berglund
Title: Rektor
Telefon: 046-359 56 63

Utbildningsområde 2

Tillbaka till lista