Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Möllebackens förskola är en väl etablerad förskola i Dalby. Vi öppnade som första förskola i Dalby redan 1970 och har idag ca 80 barn inskrivna. Förskolan har ett idylliskt läge, mitt i ett lugnt villaområde och med närhet till Nyvångskolan. Vi erbjuder en lustfylld och lärorik miljö, där barnen får möjlighet att utvecklas individuellt utifrån sina egna förutsättningar och behov.

Närheten till naturen är viktig för vår verksamhet. Skrylleskogen ligger på promenadavstånd och vi har även en vacker utomhusmiljö där vi vistas varje dag. På vår gård finns Sinnenas trädgård där barn, föräldrar och pedagoger hjälpts åt att skapa en vacker plats för lek och lärande.

Förskollärare, Möllebackens förskola

Arbetsuppgifter

I rollen som förskollärare på Möllebacken arbetar du med att planera, bedriva och dokumentera arbetet i enlighet med gällande läroplan. Tillsammans med dina kollegor följer du upp och utvärderar verksamheten på förskolan. Du ansvarar även för att upprätthålla en god samverkan med såväl kollegor som föräldrar.

Pedagogerna arbetar utifrån ett Reggio Emilia inspirerat lärande. Vi är en partnerförskola och har ett utvecklande samarbete med Malmö Universitet. Vi har som mål att fortsätta som partnerförskola. Möllebackens förskola satsar mycket på kompetensutveckling för personalen och erbjuder bland annat Naturskolans utbildningar, Malmö högskolas handledarutbildningar, samt Reggio Emilia utbildningar/föreläsningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och erfaren inom förskolläraryrket. Du är väl förtrogen med förskolans läroplan och kan omsätta den i praktiken. Som förskollärare har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar nyfiket, lyssnande, engagerande och kreativt. Du har förmågan att möta varje barn utifrån deras behov och perspektiv och är noga med att ge barnen inflytande i den dagliga verksamheten.

Vi ser gärna att du har kunskap av pedagogisk dokumentation och använder digitala verktyg i det dagliga arbetet. Har du även ett musikintresse inom exempelvis rytmik och sång eller kan spela något instrument ser vi det som meriterande.

Som person är du trygg, stabil och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt för dig att skapa goda relationer till såväl barn som föräldrar och dina medarbetare. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-01-31

Referensnummer

BSF 498/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Eftersom vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt.

Kontaktperson(er)

Namn: Maggie Rask
Title: Rektor tillika förskolechef
Telefon: 046-359 7913

Facklig(a) företrädare

Namn: Linda Johansson
Title: Lärarförbundet

Utbildningsområde 2

Tillbaka till lista